Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Dundáček se vrátil v dresu Vysočiny výhrou, Mammoths v bouřce zdolali Monarchs

Do Snapbacks ligy amerického fotbalu se vrátila česká legenda tohoto sportu. Vysočina po zranění quarterbacka Ryana Pahose povolalo do služeb sedminásobného Hráče roku Jana Dundáčka a bývalý reprezentant přispěl ve 3. kole k výhře 38:0 nad Brnem Sígrs. V Přerově se zápas mezi domácími Mammoths a Bratislavou Monarchs musel dvakrát přerušovat kvůli bouřce. Mammoths ve více než čtyřhodinovém zápase porazili Monarchs 22:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Mammoths přehráli Bratislavu a zůstávají bez porážky

Vedení Vysočiny rychle zareagovalo na zranění quarterbacka Ryana Pahose a Gladiators ze sportovního důchodu přivedli Jana Dundáčka. "Je to čest hrát s Honzou a bylo vidět, že i jeho to na hřišti baví," okomentoval příchod quarterbacka hlavní trenér Gladiators Ondřej Paulus.

Dundáček hned v prvním útočném drivu ukázal, že ze svého umu nic nezapomněl. Útok Gladiators si rychle došel na polovinu soupeře, kde Dundáček přesným pasem na Vojtěcha Mašitu otevřel skóre zápasu.

"Potřeboval jsem si trochu odpočinout a evidentně mi to prospělo. Po dlouhé době zápas, takže očekávání byla velká. Od začátku jsme do toho šlápli a fungovalo to. Potřebujeme se ještě víc sehrát, protože jsme toho zatím moc nenatrénovali," uvedl Dundáček po zápase.

Sígrs se v útoku snažili prosadit výhradně passovou hrou v čele s americkým quarterbackem Shonem Beltonem. Na obranu Gladiators ale útok domácích nenašel po celý zápas recept. Sígrs si v celém zápase připsali v útoku 119 yardů a ze zápasu odešli bez bodů.

Naopak Dundáček s Mašitou si spolupráci zopakovali ještě dvakrát a ve třetí čtvrtině si Dundáček doběhl pro další touchdown sám. Gladiators si i bez zraněného running backa Jana Dunovského došli k jednoznačné výhře 38:0.

"My jsme měli tento týden náročný, protože se nám zranil Ryan a s Honzou Dundáčkem jsme měli dva rychlý tréninky. Chtěli jsme ale ze sebe oklepat tu prohru z minulého týdne proti Lions. Kluci to vzali zodpovědně a celkový dojem ze hry byl dobrý," uvedl po zápase trenér Paulus.

Přerušovaný zápas v Přerově ovládli domácí Mammoths

Do Přerova zavítali hráči Bratislavy, kteří v minulém kole porazili v letošní premiéře Alligators. Celý zápas ovlivnila bouře, která nejprve odsunula začátek zápasu o půl hodiny.

Vstup do zápasu měli lepší Mammoths, kteří především běhovou hrou dokázali ukrajovat hřiště a skóre zápasu otevřel 6yardovým během quarterback Michal Stoklásek.

Mammoths se rychle dostali zpět do útoku a opět se posouvali téměř výhradně běhovou hrou, a to se stejným výsledkem. Tentokrát si touchdown připsal Michal Bock.  Na blátitém terénu obrana Mammoths nedovolila svému soupeři se výrazně prosadit a Monarchs tak pouze odevzdávali míč soupeři.

"Na tom hřišti jsem se skoro bál chodit v týmové zóně, natož někde uprostřed hřiště, kde kluci hráli," popsal hřiště hlavní trenér Mammoths Radim Dohnal.

Pět minut před koncem prvního poločasu rozhodčí opět přerušili zápas kvůli bouřce. Přerušení nakonec trvalo více než hodinu a půl. Většinu zápasu se týmy držely uprostřed hřiště a obrany nepovolily výraznější postup k endzónám.

Rozhodující moment přišel ještě před koncem prvního poločasu, kdy obránce Mammoths vyrazil quarterbackovi Monarchs z rukou míč, který se dokutálel do endzóny. Přerovský Miroslav Večerka volný míč zalehl a touchdownem navýšil skóre na 19:0.

"Od začátku jsme běhali a házet moc nešlo. Byli jsme připraveni na běhovou hru Bratislavy a asi náš systém fungoval lépe než jejich," viděl hlavní důvod výhry Dohnal.

Ve druhém poločase už Večerka pouze navýšil skóre field goalem na konečných 22:0. "Počasí hrálo proti oběma týmům, na to se nemůžeme vymlouvat. Soupeř hrál přesně to, co jsme čekali, ale dnes si to prostě nesedlo," vysvětlil hlavní trenér Monarchs Peter Meluš.

Výsledky 3. kola ligy amerického fotbalu:

Brno Sígrs - Vysočina Gladiators 0:38, Přerov Mammoths - Bratislava Monarchs 22:0.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články