Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dundáček je po čtyřech letech zpět v Czech Bowlu, chce Vysočině pomoct k obhajobě

Už v neděli vyvrcholí domácí sezona amerického fotbalu očekáváným Fortuna Czech Bowlem. A ve finále na stadionu Viktorie Žižkov může udělat vítěznou tečku za kapitolou o velkém návratu legenda pražských Black Panthers a současný quarterback Vysočiny Jan Dundáček. Gladiators budou v cestě za obhajobou stát Prague Lions, tedy klub, ve kterém Dundáček kdysi začínal.

Je nám líto, video expirovalo.
Dundáček: V Lions jsem začínal, větší rival to pro mě ale není

Dundáček je považován za nejlepšího domácího hráče minulé dekády. Poslední vítězný Czech Bowl odehrál v dresu Black Panthers před čtyřmi lety proti Ostravě. Pak z rodinných důvodů ukončil kariéru.

Až letos vyslyšel volání z Vysočiny, která v úvodu sezony přišla o amerického quarterbacka a obhájce titulu byl v úzkých.

"Občas přišelo nějaké zaškobrtnutí, ale dařilo se nám je odstraňovat a nedělat z nich větší chyby. Dotáhli jsme do to Czech Bowlu, což byl ten cíl, a teď zbývá poslední krok," říká Dundáček.

Na sehrání s týmem měl jen minimum času, přesto prokázal, že neztratil nic ze svých ofenzivních schopností. Věří, že to nejlepší si schoval na finále proti týmu, kde získával první zkušenosti s americkým fotbalem.

"Znám pořád většinu hráčů i tu organizaci. Nedá se říct, že je to pro mě velký rival, právě proto, že jsem tam vyrůstal. Takže větší váhu tomu nepřipisuju," dodává Dundáček.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články