Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Draci Brno a Prague Black Panthers vykročí za obhajobou

Praha ‒ Ligové soutěže v zámořských sportech startují. Domácí baseballovou sezonu dnes otevře trojice zápasů. Představí se mimo jiné i Draci Brno, kteří loni získali už dvacátý titul. Sesadit je chtějí zejména Eagles Praha a Arrows Ostrava. Mistrovský primát v americkém fotbale drží Prague Black Panthers, jimž budou konkurovat především městští rivalové Lions a zahraničními akvizicemi výrazně posílená Příbram Bobcats.

Americký fotbal 

Víkendový start nejvyšší soutěže klepe na dveře a fanoušci budou moci už v prvním kole sledovat nejatraktivnější duel.

V sobotu totiž proběhne repríza loňského Czech Bowlu mezi pražskými rivaly Black Panthers a Lions. "Čekám opatrnější podívanou. Přece jen jde o první utkání a oba celky se budou na hřišti asi trochu hledat. Nepřekvapilo by mě ani vyšší skóre v důsledku nedorozumění v obraně," přemítal Lukáš Růžek, running back Lions.

Derby týmů z české metropole může, ale také nemusí ukázat sílu letošního kádru. Během minulé sezony sice Black Panthers obě vzájemná střetnutí v základní části prohráli, rozhodující bitvu však opanovali a slavili zisk cenné trofeje.

Na mistrovský primát nicméně pomýšlí také Příbram. Bobcats byli na přestupovém trhu velice aktivní a vedení věří, že zahraniční posily z USA, Anglie, Ruska, Mexika či Finska dovedou klub k vytouženému cíli.  

"Po loňském roce si chceme spravit chuť a chceme titul o to víc. Do seniorského týmu přichází první generace hráčů, kteří prošli flagovým programem, takže pro mě osobně je letošním cílem jejich začlenění do mužstva, abychom na nich mohli v budoucnu stavět," řekl Bohuslav Rom, manažer Středočechů.

Formát ligy zůstává neměnný. O čtyři vstupenky do play-off se popere šestice aspirantů. Reálnou šanci mají všechna družstva, což v předchozích ročnících víceméně neplatilo.     

Bitters liga - účastníci:

Ostrava Steelers

Pardubice Stallions

Prague Black Panthers

Prague Lions

Příbram Bobcats

Trnava Bulldogs

Baseball

Draci Brno udrželi základní osu týmu, kterou tvoří Martin Schneider, Jakub Hajtmar, Přemek Chroust, Petr Minařík a Pavel Budský. Favorizovaný klub navíc posílila americká dvojice Wesley Roemer a Terrell Joyce. "Dračí software funguje. Nezaměstnáváme se nadáváním rozhodčím, soustředíme se na hru," řekl manažer Arnošt Nesňal.

Naopak Kotlářka Praha, loňský finalista, je před zahájením ligového ročníku oslabena. Postrádat bude totiž opory Jana Blažka, Mitchella Nilssona, Ryana Battagliu, Martina Mužíka a také Marka Červenku, jenž ukončil kariéru.

Krčský tým Eagles Praha spoléhá na pálkaře Matěje Hejmu, v minulé sezoně hráče s největším počtem homerunů (14). "Snažím se uvolnit ruce a generuji sílu hodně z nohou," popsal Hejma tajemství svých dlouhých odpalů. Nově jsou v Eagles Američan Joe Wittig a kanadský rodák Tyson Walker. "Cílem je titul," vyhlásil Walker.

Na svou první trofej pomýšlejí rovněž Arrows Ostrava, třetí tým minulé sezony. Za hlavní tahouny lze označit nadhazovače Borise Bokaje a Aleše Navrátila, který se po roce vrátil ze Skokanů Olomouc. "Myslím, že nám hodně pomůže. Mix jeho zkušeností s dravým mládím bude fungovat," uvedl Bokaj, hrající trenér týmu.

V základní části se každý s každým střetne čtyřikrát. Místo play-off se poté uskuteční nadstavba o titul, kam postoupí šest nejlepších. Do finále Czech Series postoupí přímo pouze vítěz. Druhý a třetí tým změří síly ve vzájemném souboji na dvě vítězství. Finále se pak uskuteční na tři vítězná utkání a odstartuje 23. září.

Extraliga - účastníci:

Arrows Ostrava

Cardion Hroši Brno

Draci Brno

Eagles Praha

Kotlářka Praha

Olympia Blansko

Skokani Olomouc

Technika Brno Tempo

Titans Praha

Třebíč Nuclears

Zdroj
ČT sport, ČTK,

Hlavní zprávy

Nejčtenější články