Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Dallas zaskočil šampiony z Philadelphie, Patriots klopýtli v Tennessee

Několik velmi překvapivých výsledků přinesl 10. hrací týden základní části NFL. Obhájci titulu z Philadelphie prohráli potřetí za sebou doma, když nestačili na divizního rivala Dallas. Nečekaně klopýtl i druhý finalista únorového Super Bowlu, New England Patriots podlehli o 24 bodů Tennessee. Atlanta po třech výhrách za sebou nestačila na Cleveland a její naděje na play-off znovu povážlivě poklesly.

Dak Prescott v utkání proti Philadelphii
zdroj: USA Today Sports autor: James Lang

Philadelphia – Dallas 20:27

Cowboys v letošní sezoně venku ani jednou nevyhráli, na druhé straně Philadelphia měla za sebou týden volna. Pro sázkaře možná jasný zápas, ale ty v NFL momentálně prakticky neexistují.

Pokud se totiž sejde forma Ezekiela Elliota a Daka Prescotta, jsou Boys schopní porazit kohokoliv. Tentokrát to pocítili Eagles, kterým porážka znovu výrazně zkomplikovala boj o postup do vyřazovací části.

Prescott skóroval ve své třetí sezoně už 15. běhový touchdown, v čemž mu z quarterbacků může konkurovat pouze Cam Newton z Caroliny. Nezastavitelný Zeke si na konto připsal dvě bodové akce a celkem 187 kombinovaných yardů.

Podobný výkon proti Eagles naposledy předvedl legendární Emmitt Smith v roce 1995. Domácí mohli sice v závěru vyrovnat, při čtvrtém downu ale chyběl Zachu Ertzovi jeden yard, takže míč získali Cowboys.

Ezekiel Elliott uniká obraně Philadelphie
zdroj: USA Today Sports autor: James Lang

Tampa Bay - Washington 3:16

Výsledek utkání na Lincoln Financial Field udělal radost nejen Dallasu, který se na svého soupeře v rámci NFC East dotáhl, ale také Washingtonu. Redskins sice nijak nezářili, skórovali jediný touchdown, přesto vezou z Tampy vítězství a na čele divize mají už náskok dvou výher.

Domácí Buccaneers se sice dostali přes 500 kombinovaných yardů v utkání (pro srovnání, Washington jich měl jen 286), jejich efektivita v klíčových momentech ale byla naprosto tragická.

Chandler Catanzaro proměnil jen jeden kop z pole ze tří, dvakrát ztratil míč Ryan Fitzpatrick a dvakrát jeho spoluhráči. Zápis Bucs ze čtvrté čtvrtiny, kdy měli šturmovat za obratem, je všeříkající – incerception, fumble, fumble.

Radost hráčů Tennessee Titans
zdroj: USA Today Sports autor: Jim Brown

Tennessee – New England 34:10

Patriots prohráli v sezoně teprve potřetí a podruhé na lavičce protivníka stál někdo, kdo je velmi dobře zná. Po Mattu Patriciovi a jeho Lions vyzrál na Billa Belichicka i Mike Vrabel, který s Pats vyhrál na začátku milénia třikrát Super Bowl. Defenziva Titans od začátku vytvářela velký tlak na Toma Bradyho, který tak neměl dost času na odhoz a v úspěšnosti přihrávek byl v zápase jen těsně nad 50 procenty.

Domácí vedli v poločase o 14 bodů. Patriots ale měli na začátku druhé půle míč a čekal se jejich návrat do zápasu. Místo toho se poroučeli ze hřiště už po třech rozehrávkách a nakonec už do konce utkání nepřidali jediný bod. Bradyho může těšit maximálně to, že se při trikové hře s Julianem Edelmanem stal druhým nejstarším hráčem NFL, který kdy zachytil přihrávku.

Na dominanci  Patriots v divizi AFC East ale výsledek nezměnil vůbec nic. Jediný relevantní konkurent Miami podle očekávání prohrál vysoko 12:31 v Green Bay a nadále ztrácí dvě výhry.

NY Jets - Buffalo 10:41

V souboji dvou otloukánků divize Buffalo rozdrtilo New York Jets na jeho hřišti 41:10. Bills přitom jen za první poločas skórovali pouze o dva body méně než za předchozí čtyři zápasy dohromady! Jejich dominantní vítězství navíc přišlo jen týden po domácí drtivé porážce 9:41 s Chicagem.

Vyhrát utkání o víc než 30 bodů poté, co předešlý zápas stejným způsobem prohrálo, se Buffalu povedlo poprvé v historii. Bills nasadili v desátém duelu sezony už čtvrtého quarterbacka, přičemž Matt Barkley rozhodně nezklamal a pokud se Josh Allen neuzdraví, asi zůstane jedničkou i nadále. Riskovat znovu s Nathanem Petermanem už u Niagarských vodopádů zřejmě neplánují.

Alvin Kamara skóruje proti Cincinnati
zdroj: USA Today Sports autor: Aaron Doster

Cincinnati – New Orleans 14:51

V jednom týdnu se hned třikrát v rámci interkonferenčních zápasů utkaly týmy z NFC South a AFC North. Pittsburgh ve čtvrteční předehrávce rozprášil obranu Caroliny a vyhrál 52:21. Znovu se přiblížit diviznímu lídrovi chtělo Cincinnati, ovšem místo toho schytalo doma výprask od New Orleans.

Saints pod vedením Drewa Breese si "tygry" dokonale ochočili a ze všech svých držení míče dokázali skórovat. Ve všech pěti případech v prvním poločase to navíc bylo touchdownem a zbytek zápasu už se tak vlastně nemusel hrát.

Výsledný rozdíl mohl být zřejmě ještě větší, hosté už pak ale zejména ve čtvrté čtvrtině šetřili své opory. Fanoušky Bengals zahřál snad jen pěkný bodový běh náhradního quarterbacka Jeffa Driskela, který uzavřel skóre.

Brees zkompletoval 22 z 25 přihrávek pro 265 yardů a tři TD. A také jako by mimochodem přepsal znovu historické tabulky, když přeskočil Bretta Favreho na druhém místě v počtu touchdownových přihrávek. Na lídra statistiky Peytona Manninga mu ale stále třicet asistencí chybí.

Running back Clevelandu Nick Chubb
zdroj: USA Today Sports autor: Scott R. Galvin

Cleveland – Atlanta 28:16

Falcons se po špatném začátku sezony rozjeli a očekávalo se, že jejich stíhací jízda do play-off bude pokračovat i po zápase v Clevelandu. Browns ale favorita zaskočili vedle už tradičně solidní obrany také skvělým výkonem dua nováčků v útoku. Baker Mayfield zkompletoval úvodních třináct přihrávek, což je nejlepší letošní výkon quarterbacka v této statistice.  Celkem měl vynikající bilanci 17 z 20, 216 yardů a tři asistence.

To hlavní se ale na straně Clevelandu dělo na zemi a zde kraloval running back Nick Chubb. Výběr z druhého kola letošního draftu větral obranu Falcons celý zápas, připsal si přes 200 kombinovaných yardů a hlavně 92yardový běhový touchdown, nejdelší bodový běh v historii Browns.

Utkání Kansas City - Arizona
zdroj: USA Today Sports autor: Jay Biggerstaff

Kansas City – Arizona 26:14

Chiefs se na další výhru příliš nenadřeli a průběh zápasu s Arizonou vcelku bez problémů kontrolovali. Patrick Mahomes tentokrát přihrál "jen" na dva touchdowny, i tak ale zlomil další rekord, tentokrát klubový. Svou 31. asistencí v sezoně vymazal z tabulek Chiefs zápis člena Síně slávy Lena Dawsona z roku 1964.

Na straně Cardinals se zaskvěl veterán Larry Fitzgerald, když překonal Terrella Owense a v počtu nachytaných yardů je na druhém místě za legendárním Jerrym Ricem. Trojnásobný vítěz Super Bowlu se San Franciscem má ovšem nedostižný náskok téměř 7000 yardů. Pokud by ho chtěl Fitzgerald překonat, musel by odehrát ještě minimálně šest dalších sezon.

Utkání LA Rams - Seattle
zdroj: USA Today Sports autor: Gary A. Vasquez

LA Rams – Seattle 36:31

Jen tři hráči v historii soutěže dosud dokázali skórovat v deseti prvních utkáních sezony, naposledy O. J. Simpson před víc než 40 lety. A teď se k nim zařadil Todd Gurley. K touchdownu přidal 120 yardů po zemi a dalších čtyřicet vzduchem a znovu byl jedním z hlavních strůjců vítězství Rams. Seattle se ale zejména díky vlastní běhové hře držel favorita až do čtvrté čtvrtiny a znovu ukázal, že přes četné ztráty v obraně se s ním musí v boji o divokou kartu počítat.

Výsledky 10. hracího týdne NFL:

Pittsburgh - Carolina 52:21, Cincinnati - New Orleans 14:51, Cleveland - Atlanta 28:16, Chicago - Detroit 34:22, Indianapolis - Jacksonville 29:26, Kansas City - Arizona 26:14, NY Jets - Buffalo 10:41, Tampa Bay - Washington 3:16, Tennessee - New England 34:10, Oakland - LA Chargers 6:20, Green Bay - Miami 31:12, LA Rams - Seattle 36:31, Philadelphia - Dallas 20:27.

Konference AFC: 1. Kansas City (9 vítězství - jedna porážka), 2. Pittsburgh 6-2-1 remíza), 3. New England (7-3), 4. Houston (6-3), 5. LA Chargers (7-2)*, 6. Tenneessee a Cincinnati (oba 5-4)*

Konference NFC: 1. LA Rams (9-1), 2. New Orleans (8-1), 3. Chicago a Washington (oba 6-3), 5. Carolina (6-3)*, 6. Minnesota (5-1-3)*

Pozn.: Týmy označené hvězdičkou jsou na druhých místech svých divizí

Zdroj
ESPN, nfl.com, TSN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články