Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Czech Bowl se po letech vrací do Ostravy, Steelers touží "doma" po odvetě

Hráči Prague Black Panthers budou ve finále české ligy amerického fotbalu usilovat proti domácím Ostrava Steelers o prodloužení svého kralování. Pod současným názvem vyhráli Czech Bowl v pěti předchozích ročnících, zatímco Ostravané se v roce 1997 postarali o dosud jediný titul mimopražského týmu. Přímý přenos sledujte od 19:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Ostrava Steelers - Prague Black Panthers
zdroj: caaf.cz autor: Karin Tylová

Obhájci Black Panthers jsou v dosavadním průběhu sezony naprosto suverénní a vyhráli všech deset zápasů základní části. Nikoho nenechali na pochybách o své dominanci také během víkendového semifinále, v němž rozdrtili čtvrté Brno Sígrs 63:0.

"Na hřišti to vypadalo možná jednoduše, ale někdy to tak snadné není. Máme však geniální rozbory hry soupeře. A když jsme viděli, jak se Sígrs na hřišti postavili, bylo jasné, že nás nemají čím překvapit. Okamžitě jsme věděli, co na ně hrát. A pak je těžké s námi držet krok," uvedl linebacker Karel Augusta.

Steelers se sice rozjížděli pomaleji, ale po změnách v týmu, k nimž sáhli po třetím vystoupení v sezoně, nabrali na síle a Prague Lions, s nimiž měli v základní části shodnou bilanci sedmi výher a tří porážek, předčili v semifinále po výsledku 31:24.

Pražané budou i pro finálový zápas velkým favoritem, ale mají se na pozoru. I proto, že po jasné domácí výhře 42:3 uspěli při odvetě v Ostravě po mnohem větším odporu domácích jen 20:16. Nikdo jiný jim v sezoně ani náznakem nedokázal takto vzdorovat. I loňské finále skončilo mnohem jasněji 28:0.

"Určitě se jako tým hodně zlepšili. Když jsme tam nastoupili, domácí hráli fyzický fotbal se spoustou energie a vydrželi to po celý zápas. Právě takový těžký zápas jsme ale chtěli, chceme být takto testováni co nejčastěji," uvedl trenér Daniel Levy.

"Měli jsme pár zranění, ale většina kluků už je v pořádku. Očekávám velmi těžký zápas. A my se budeme plně soustředit na to, abychom už v přípravě na něj udělali vše tak, jak je potřeba," doplnil Levy.

Také Augusta očekává, že cesta za obhajobou může být trnitá. "Ve finále to bude určitě o dost jiné než v semifinále se Sígrs. Jsem si zcela jistý, že Steelers nás něčím překvapí," odtušil.

Ostravané mohou čerpat z povedeného domácího zápasu mezi oběma celky, který se odehrál koncem května. "Pro nás to byla skutečně skvělá příprava. V semifinále jsme navíc zvládli hodně těžký zápas a předvedli i pár dobrých akcí. Loňský rok nás hodně nakopl, fungujeme jako rodina a toužíme po úspěchu," řekl trenér domácích Garrett Griffeth.

Do Ostravy se Czech Bowl, který se nehrál jako vrchol sezony pouze v prvním z předchozích 24 ročníků domácí soutěže, vrací po 21 letech. "Ostrava toho tehdy naplno využila a jako jediný mimopražský tým vyhrála. Jde o region nakloněný sportu, na stadionu je skvělé zázemí, určitě to není naposledy, co tady Czech Bowl pořádáme," ujistil předseda České asociace amerického fotbalu Filip Hobza.

"Je samozřejmě také dobře, že Ostrava se do toho finále dostala, bez domácího týmu by to přece jen trošku ztratilo grády," připustil Hobza s tím, že očekává návštěvu několika tisíc diváků. Rekord je čtyři a půl tisíce z roku 2015 z Prahy.

"Pokud se nám povede k tomu přiblížit, bude to skvělé. Svou roli může samozřejmě sehrát i počasí," doplnil Hobza. Brány Městského stadionu ve Vítkovicích se otevřou v 17 hodin, pro fanoušky bude připraven bohatý doprovodný program včetně fan zóny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články