Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Czech Bowl pozná nového šampiona. Může to být nejvyrovnanější finále v historii, věří Hobza

Dlouholeté panování Prague Black Panthers nad domácí ligou amerického fotbalu končí a soutěž bude mít nového krále. Teď je jen otázka jakého. Ve finále na stadionu ve Vítkovicích si to rozdají dva největší predsezonní favorité - Ostrava Steelers a Prague Lions. Přímý přenos utkání sledujte od 18:10 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Utkání Ostrava Steelers - Prague Lions
zdroj: ČAAF autor: Karin Tylová

Původně neutrální půda se postupem Ostravanů proměnila v malou výhodu Steelers. Ti budou o titul bojovat už potřetí za sebou, v obou případech ale skončili na štítě Prague Black Panthers.

Jediný mimopražský vítěz soutěže na trofej čeká od roku 1997. "Neřekl bych, že nás to svazuje, naopak je to spíš motivace. A to pro oba týmy. Pracovat na tréninku a dokázat, že ten tým si po letech titul zaslouží," řekl receiver Steelers Ondřej Chmela. 

"Věřím, že zúročíme naše finálové zkušenosti z těžkých zápasů proti Panthers a na třetí pokus budeme úspěšní. Chceme titul, a tím, že se hraje v Ostravě, o to více. Zbývá udělat poslední krok," prohlásil hrající trenér Ostravy Garrett Griffeth.

Jak atraktivní bude letošní Czech Bowl? A jakou sezonu měly ostatní týmy? Poslechněte si nový díl podcastu o americkém fotbalu:

Ostravský tým by mohla mírně favorizovat skutečnost, že Lions dokázal vyřadit v minulých dvou semifinále. Vyloženého favorita však souboj nemá.

"Čekám vyrovnaný zápas, jako byla většina vzájemných utkání mezi těmito soupeři. Jen jeden z posledních sedmi zápasů skončil větším rozdílem než o touchdown. Mohl by to být nejvyrovnanější Czech Bowl v historii," uvedl předseda asociace Filip Hobza.

Oba týmy se utkali shodou okolností i v úvodním utkání ročníku, v Paddock kickoff na Žižkově zvítězili "domácí" Lions 7:0. "Tenhle zápas nemůžeme brát vůbec v potaz. Byl to začátek sezony, Ostrava neměla současného quarterbacka a celý její útok, zejména v pasové hře, se od té doby změnil," řekl receiver Lions Marek Suchý.

Steelers po úvodním tápání na klíčové pozici angažovali Američana Douglase Webstera a jejich hra se od té doby výrazně zvedla. "Útok šlape snad nejlépe, co pamatuji. Doug nám opravdu hodně pomohl," přiznal Chmela.

Steelers i Lions patří k tradičním českým klubům, které se zúčastnily v roce 1994 už prvního ročníku tuzemské soutěže.

Lions jakožto nejstarší český klub amerického fotbalu jsou bez titulu od roku 2006. Jenže potřetí za sebou musejí v play-off na půdu Ostravy, se kterou ve vyřazovacích bojích v obou předešlých případech padli.

"Je čas to změnit. Přijedou nás podpořit i naši fanoušci, určitě se nebudeme cítit jako venku. Jsme připraveni udělat maximum pro úspěch," řekl hlavní trenér Lions Zach Harrod.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články