Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Czech Bowl nemá jasného favorita, domácí prostředí ale hraje pro Gladiators

Po vynucené roční pauze kvůli opatřením proti koronaviru se vrací Czech Bowl, vyvrcholení české Kittfort ligy v americkém fotbalu. Duel mezi obhájci titulu Prague Lions a Vysočinou Gladiators nemá jasného favorita. Výhodu domácího prostředí budou mít Gladiátoři, protože se bude hrát na fotbalovém stadionu v Jihlavě. Přímý přenos sledujte v sobotu od 17:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Vysočina Gladiators – Prague Lions
zdroj: caaf.cz autor: Petr Milfait

Do základní části se přihlásilo pět klubů. Pražský a jihlavský celek byly suverénní, oba prošly s bilancí pěti výher a jedné porážky, přičemž se porazily vzájemně. V obou střetnutích favoritů byl úspěšnější domácí celek.

"Myslím, že to v sobotu hlavně bude špičkový fotbal. Oba zápasy ze základní části ukázaly, že oba týmy mají obrovskou kvalitu. Jihlava pět let zpátky hrála čtvrtou ligu, teď mají historickou šanci vyhrát elitní soutěž. Na druhé straně tady máme nejtradičnější klub Prague Lions," řekl místopředseda České asociace amerického fotbalu Radim Kroulík.

"Nejsem si ani jistý, kdo jde do finále jako favorit. Oba zápasy ukázaly, že oba týmy to mohou vyhrát. Ani nevím, s čím do finále jdu, jestli jako favorit, nebo outsider," přemítal trenér moravského celku Ondřej Paulus.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Finále amerického fotbalu Czech Bowl

Jeho americký kolega na lavičce Lions Zach Harrod hodlá spoléhat na ověřené zbraně. "Máme systém a ten systém funguje, statistiky nelžou. Základ toho, co děláme, tam vždycky bude. Jsme připraveni na cokoliv a těšíme se na příležitost," řekl.

Loni nejslavnější český klub amerického fotbalu sezonu kvůli koronaviru vynechal. "Naši hráči sami se rozhodli, že nechtěli hrát. Nakonec jsme měli pravdu, bylo to správné rozhodnutí," vzpomínal kouč.

Prožil obtížný rok a půl plný omezení. "Držet ten tým pohromadě přes tu dobu, to byla možná nejtěžší práce v mém životě jako trenéra. Udrželi jsme se pohromadě a to je skoro zázrak," poznamenal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články