Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Czech Bowl bude po roce ve stejném složení, Lions budou chtít oplatit Vysočině loňskou porážku

Obhájci titulu Vysočina Gladiators a vicemistři Prague Lions se opět utkají ve finále Snapbacks ligy amerického fotbalu. Czech Bowl se bude hrát 17. července na stadionu Viktorie Žižkov a úřadující šampioni se do něj kvalifikovali po jednoznačném semifinálovém vítězství 49:6 nad ostravskými Steelers. Pražané ještě přesvědčivějším výsledkem 59:6 vyřadili přerovské Mammoths. Tým z Vysočiny bude mít ve finále možnost oplatit Lions jedinou porážku ze základní části (19:35).

Je nám líto, video expirovalo.
Ve finále ligy amerického fotbalu se opět utkají Gladiators a Lions

Lions potvrdili neporazitelnost ze základní části devítičlenné soutěže. Přerovského soupeře zdolali už v květnu podobně drtivě 52:6.

K hladkému průběhu semifinále nasměroval domácí quarterback Shazzon Mumphrey ve spolupráci s Lukášem Kadlecem. Tato dvojice se postarala o dva rychlé touchdowny v úvodu zápasu.

Mammoths sice dokázali ještě v průběhu první čtvrtiny snížit na 6:14. To byl ale z jejich strany jediný vzdor v zápase.

Zbytek prvního poločasu patřil jednoznačně Lions, když se o touchdowny postarali Mumphrey, Feuereisel, Janota a Kadlec. Lions vedli v poločase 43:6 a o vítězi zápasu bylo rozhodnuto.

Ve druhé půli si Kadlec připsal čtvrtý touchdown zápasu a jednoznačnou převahu v zápase podtrhl obránce Tomáš Pazourek, který z defenzivní lajny vystihl pass Stokláska a interception přetavil v poslední touchdown zápasu.

"Jsem rád, že hráči soupeře nepodcenili a makali jsme. Nebylo to úplně jednoduché, protože jsme nemohli pořádně trénovat. Na všech trénincích jsme měli bouřku, takže jsme víc koukali na video a mluvili, než trénovali," oddechl si hlavní trenér Lions Zach Harrod.

Obhájce nedal Steelers šanci

Také hráči Vysočiny Gladiators potvrdili prognózy a nad Steelers zvítězili vysokým rozdílem. Quarterback Jan Dundáček navázal na oblíbenou spolupráci ze základní části s Vojtěchem Mašitou a dvěma touchdowny se domácí rychle chopili vedení.

Druhá čtvrtina nabídla rozhodující fázi zápasu. Na touchdowny Gladiators v podání Bence, Čížka a Mašity dokázali Steelers odpovědět pouze touchdownem Šimečky. Gladiators se tak v poločase dostali do vedení 35:6.

Pohodlný náskok dokázali Gladiators ve druhém poločase ještě navýšit díky touchdownům Dundáčka a Čermáka. Gladiators zvítězili 49:6 a jsou krok od obhajoby titulu.

Czech Bowl XXIX je na programu v neděli 17. července od 16:00 na stadionu FK Viktoria Žižkov. Oproti loňské sezoně se tak mění pouze stadion. Gladiators loni vyhráli finále poprvé v historii klubu nad Lions na svém domácím stadionu v Jihlavě.

Zdroj
ČTK, caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články