Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Chiefs udrželi stoprocentní bilanci, Rodgers kouzlil v Dallasu

Kansas City zůstává jediným neporaženým týmem v probíhající sezoně NFL. Chiefs v ofenzivně vedeném duelu zvítězili v Houstonu 42:34 a s bilancí 5-0 jsou zatím na nejlepší cestě do vyřazovací části. Texas hostil i hlavní tahák nedělního programu, klasický souboj mezi Dallasem a Green Bay. Packers uspěli v dramatickém závěru zásluhou dalšího fantastického drivu Aarona Rodgerse a Cowboys porazili posedmé z osmi posledních zápasů.

Radost hráčů Kansas City Chiefs
zdroj: USA Today Sports autor: Kevin Jairaj

Soutěž je teprve ve třetině základní části a o Alexu Smithovi se pomalu začíná hovořit jako o kandidátu na MVP sezony. Quarterback Kansas City měl proti Houstonu úspěšnost hodů 78 procent a minimálně dvěma přihrávkami dokázal během zápasu najít hned osm různých spoluhráčů. Za pět odehraných zápasů navíc jedinkrát neztratil míč.

Chiefs rozhodli už v prvním poločase, kdy zásluhou dvojnásobné spolupráce Smithe s Charcandrickem Westem a neomylně kopajícího Harrisona Butkera vedli 23:7. Domácí DeShaun Watson sice zaznamenal pět bodových přihrávek, z toho tři na DeAndreho Hopkinse, ale soupeř už si ve čtvrté čtvrtině vítězství pohlídal. Texans navíc přišli o svého elitního tight enda J. J. Watta, pro kterého kvůli zranění kolena skončila sezona.

Aaron Rodgers
zdroj: USA Today Sports autor: Tim Heitman

Cowboys měli doma na AT&T Stadium zápas dlouho ve svých rukou, po dvou touchdownech Cole Beasleyho a dalším Deze Bryanta vedli v první půli už 21:6 a ještě v nástupu do čtvrté čtvrtiny měli šestibodový náskok. I proto, že kopáč Packers Mason Crosby hned dvakrát neproměnil extra point.

Závěrečná patnáctiminutovka ale znovu patřila Rodgersovi. Specialista na dramatické koncovky nejdříve hodil míč ideálně na volného Jordyho Nelsona a Green Bay poprvé vedlo. Cowboys ale přesto šli do koncovky v lepším rozpoložení, domácí quaerterback Dak Prescott zakončil devítiminutový drive sám bodovým během.

Napravil tak svojí předchozí chybu, kterou cornerback Packers Damarious Randall potrestal touchdownem. Ovšem Rodgers se nevzdal, za pouhou minutu přešel se svým týmem vzdálenost 75 yardů a 11 sekund před koncem našel v endzóně volného Damariuse Adamse, který rozhodl.

Ben Roethlisberger v utkání proti Jacksonville
zdroj: USA Today Sports autor: Charles LeClaire

Nečekanou domácí ztrátu utrpěl Pittsburgh, když doma na Heinz Field prohrál s Jacksonville vysoko 9:30. Hlavní díl viny na kolapsu Steelers nesl rozehrávač Ben Roethlisberger, který  prožil nejhorší večer kariéry. "Big Ben" se během zápasu dopustil hned pěti ztrát a zároveň Oceláři končili zápas bez skórování touchdownem, což se zkušenému veteránovi s více než 200 zápasy v NFL ještě nikdy nestalo.

Indianapolis Colts slavnostně vyřadili dres klubové legendy Peytona Manninga a následně svedli napínavý souboj se San Franciscem. Colts po vyrovnaném poločase vedli ve čtvrté čtvrtině už o 14 bodů, 49ers ale dokázali půl minuty před koncem základní hrací doby vyrovnat. První remízu v letošní sezoně NFL odmítl v 9. minutě prodloužení legendární kopáč Adam Vinatieri. San Francisco prohrálo podruhé za sebou v nastaveném čase a dál čeká na první výhru.

Bez vítězství na kontě je rovněž slabý Cleveland, který prohrál doma s NY Jets 14:17 a překvapivě také NY Giants. Před sezonou se spekulovalo, zda si Jets "půjdou" pro první volbu v příštím draftu, zatím to však vypadá, že se tímto směrem vydal jejich městský rival. Jets mají nečekaně po pěti zápasech kladnou bilanci 3-2, zato Giants se nebývale trápí.

V souboji s LA Chargers, kteří měli stejně jako oni před zápasem zápasové skóre 0-4, přišli Giants nejen v závěrečné pětiminutovce o vítězství, ale také hned o tři receivery včetně hvězdného Odella Beckhama, který si zlomil kotník a v sezoně už si pravděpodobně nezahraje.

Hráči New York Giants
zdroj: USA Today Sports autor: Robert Deutsch

Philadelphia třemi touchdowny v první třetině prakticky rozhodla zápas s Arizonou a po jasné výhře 34:7 se dělí o vedení v konferenci NFC s Green Bay a Carolinou, která přes mohutný finiš Lions uhájila výhru na hřišti Detroitu.

Ofenziva Tennessee je bez zraněného Marcuse Marioty poloviční a po debaklu v Houstonu si Tennessee odvezlo porážku i z Miami. První venkovní výhru mohl slavit Seattle, když uspěl na půdě LA Rams.

Zdroj
ČT sport, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články