Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chiefs jsou zpět v sedle, Buffalo vrátilo Patriots porážku

Na konci října, po ostudné porážce 3:27 v Tennessee, byl Kansas City na dně. Poslední místo v divizi, negativní bilance 3-4, nefungující hra na obou stranách míče, pochybnosti odborníků. O osm týdnů později jsou Chiefs na nejlepší cestě znovu vyhrát konferenci AFC a mají jistý postup do play-off. Vítězstvím 36:10 nad Pittsburghem navíc prodloužili svou vítěznou sérii v posledních dvou měsících roku na 22 utkání.

Hráči Kansas City slaví vítězství nad Pittsburghem
zdroj: USA Today Sports autor: William Purnell

Domácí duel se Steelers patřil pro lídra AFC k těm jednodušším. Chiefs vedli v poločase 23:0, a to ještě nechal na hřišti další čtyři body kvůli minutým kopům náhradní kicker Elliott Fry.

Pittsburgh se dostal alespoň trochu do hry až za rozhodnutého stavu 0:30. V prvním poločase neskórovali Oceláři ani jeden touchdown už popáté za sebou, což se jim stalo naposledy před osmdesáti lety.

Patrick Mahomes přispěl k jasné výhře Chiefs více než 250 naházenými yardy a třemi asistencemi a vypadá to, že se se svými spoluhráči v útoku dostává do formy právě včas.

Pohodu ofenzivy Kansasu nejlépe dokumentoval Byron Pringle, který při svém slalomu do endzóny posadil na zem hned dva protihráče.

Za vzestupem Chiefs ale stojí do značné míry stejně jako v předloňské superbowlové sezoně hra obrany. Náčelníci vyhráli osmý zápas v řadě a v sedmi z nich získala defenziva vedená Frankem Clarkem a Chrisem Jonesem na soupeři minimálně dva míče.

Vítězové AFC z posledních dvou sezon jsou nejen zatím jediným jistým postupujícím z této konference, zároveň si také zajistili šesté divizní prvenství za sebou. Pomohlo jim k tomu také selhání Los Angeles Chargers na hřišti slabého Houstonu.

Jediným reálným soupeřem Kansasu je dva zápasy před koncem Tennessee, které ztrácí jednu výhru. Titans si ale zároveň potřebují primárně pohlídat domácí prostředí pro play-off, neboť ve vlastní divizi na ně stále dotírá Indianapolis.

Colts se výhrou 22:16 v Arizoně posunuli na bilanci 9-6, ačkoliv první tři zápasy v sezoně prohráli. Lví podíl na tom má statisticky nejlepší running back sezony.

Pokud se Jonathan Taylor dostal v utkání přes 100 yardů, Hříbata vyhrála. Když ho obrana soupeře dokázala uhlídat, mohla slavit vítězství.

Do hry o divizní prvenství se vrátilo Buffalo, když dokázalo vyhrát na Foxborough a oplatit Patriots předchozí domácí porážku. Jsou tak prvním týmem po patnácti letech, který dokázal na hřišti New Englandu zvítězit ve dvou sezonách po sobě.

Josh Allen se stal prvním quarterbackem, který během čtyř sezon v lize dokázal nasbírat víc než 100 asistencí a 20 běhových touchdownů.

Bills mají nyní lepší pomocná kritéria a k prvnímu místu v AFC East jim tak stačí stejný počet výher jako Patriots. Je také dost dobře možné, že na sebe oba soupeři narazí i v play-off.

V zamotané AFC North směřují k prvnímu vítězství od roku 2015 Cincinnati Bengals. Ti dokázali v obou duelech v sezoně nasázet Baltimoru přes 40 bodů.

Joe Burrow naházel 525 yardů a jako první quarterback v historii dokázal proti jednomu soupeři v sezoně získat vzduchem přes 900 yardů.

V konferenci NFC potvrdila svou dominanci Tampa Bay jasnou výhrou 32:6 v Carolině. Buccaneers poprvé v historii vyhráli ve dvou sezonách za sebou alespoň 11 zápasů a slaví první divizní titul od roku 2008.

Shodnou bilanci 11-4 jako Bucs má také Dallas, který zdemoloval Washington 56:14 a Los Angeles Rams po vítězství v Minnesotě. Berani mají nyní o výhru víc než Arizona, v prospěch Cardinals ale hovoří případná pomocná kritéria.

Výsledky 16. hracího týdne NFL:

Tennessee - San Francisco 20:17, Green Bay - Cleveland 24:22, Arizona - Indianapolis 16:22, Atlanta - Detroit 20:16, Carolina - Tampa Bay 6:32, Cincinnati - Baltimore 41:21, Houston - LA Chargers 41:29, Minnesota - LA Rams 23:30, New England - Buffalo 21:33, NY Jets - Jacksonville 26:21, Philadelphia - NY Giants 34:10, Seattle - Chicago 24:25, Kansas City - Pittsburgh 36:10, Las Vegas - Denver 17:13, Dallas - Washington 56:14.

Konference AFC: 1. Kansas City (11-4), 2. Tennessee (10-5), 3. Cincinnati a Buffalo (oba 9-6), 5. Indianapolis a New England (oba 9-6), 7. Baltimore, LA Chargers a Las Vegas (všichni 8-7)

Konference NFC: 1. Green Bay (12-3), 2. Dallas, LA Rams a Tampa Bay (všichni 11-4), 5. Arizona (10-5), 6. San Francisco a Philadelphia (oba 8-7)

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články