Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Český \"Super Bowl\" vyhráli překvapivě o bod Black Hawks

Praha - Prague Black Hawks se poprvé ve své krátké historii stali mistry České republiky v americkém fotbalu. Tým, který vznikl teprve před dvěma lety odštěpením od Prague Lions, ve finále ligy Kittfort Bowlu porazil dvanáctinásobné mistry Prague Panthers 32:31. Dokonale jim tak vrátil loňskou finálovou porážku 0:75 a ukončil soupeřovu čtyřletou nadvládu.

Cenu pro nejlepšího hráče finále získal americký rozehrávač Black Hawks Ferni Garza, pro kterého šlo možná o poslední utkání kariéry. "Teď jsem hodně dobitý. Po takovém úspěchu si to budu muset promyslet, ale uvažuji o konci," přiznal. Černí Jestřábi už v základní části porazili Pantery 30:28, tehdy po 1 792 dnech ukončili jejich neporazitelnost. V odvetě sice padli, ale ve finále znovu ukázali, že dosavadnímu suverénovi ligy vyrostla konkurence. A to hlavně zásluhou amerických posil.

Ferni Garza:

"Byl to největší zápas mé kariéry. Panteři hráli dobře, ale my jsme hráli do posledních chvil a vůlí jsme to urvali."

Garza i přes nedávné zranění potvrzoval, proč je největší hrozbou, a rozděloval až sedmdesátiyardové přihrávky. Dařilo se i runningbackovi Whyteovi, který zaznamenal dva rychlé touchdowny. Pantherům se nedařila hra vzduchem, a tak museli spoléhat na běžce. Ve hře je udržel zejména Jenšík, který po výkopu Jestřábů přeběhl celé hřiště.

Panteři se ale postupně rozehráli a trpělivou hrou získávali převahu. Soupeři dovolili ještě v závěru první půle srovnat, ale sami v posledních vteřinách kopem odskočili na 24:21. Ve druhé půli pak výrazně zlepšili obranu a nedovolili soupeři se výrazněji přiblížit k bodům. Garzu navíc znovu začalo zlobit koleno a útok Jestřábů se trápil. Favorit tak získal desetibodové vedení, které bez větších problémů hlídal.

Jenže v posledních čtyřech minutách přišel senzační obrat. Panteři svou chybou dali Jestřábům ještě šanci, kterou Garza ve spolupráci s Balažovičem využil. Navíc se Jestřábům povedl dvoubodový "extrapoint" a snížili na rozdíl dvou bodů. Panteři záhy znovu chybovali, Jestřábi se dostali ke kopu, kterým se 30 sekund před koncem ujali vedení. Panthers se ještě pokusili získat svůj pátý titul v řadě čtyřicetiyardovým kopem, ale neúspěšně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články