Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Český Rose Bowl poprvé ovládly brněnské Amazons

Praha – Americký fotbal není jen doménou zámořských pořízků a zdaleka ne jen mužů. Historicky druhé české finále ženské ligy svedlo proti sobě týmy Brno Amazons a obhájkyně titulu Prague Black Cats. Tentokráte se z překvapivě vysokého vítězství v Rose Bowlu 26:12 radovaly Brňanky.

Historicky druhý český Rose Bowl
zdroj: CAAF autor: Petr Kraus

Do finále vstupovaly jako favoritky pražské hráčky, v základní části totiž dokázaly Amazons dvakrát porazit a s bilancí čtyř výher a žádné prohry útočily na perfektní sezonu. Obě jejich výhry nad Amazons ale byly těsné, o vítězkách rozhodovaly jen chyby během kopů. Brno naopak vstupovalo do finále z pozice outsidera.

"Čekal jsem trochu vyrovnanější zápas," řekl po výhře trenér Brňanek Pavel Žák. "Zvládli jsme dát první touchdown, dostali jsme se proto do větší psychické pohody. Věděli jsme, že kdo udělá víc chyb, prohraje. Naštěstí to byl náš soupeř," dodal.

V první čtvrtině se oba týmy oťukávaly, více ze hry měly však Amazons, což dokázaly potvrdit. Black Cats darovaly po odkopu soupeřkám výbornou pozici pro útok a Alžběta Nečasová otevřela po jednoyardovém běhu skóre.

Druhý touchdown Amazons:

Závěr prvního poločasu nabídl touchdowny na obou stranách. Na 13:0 pro Brno navýšila Alžběta Heroschová po přihrávce od Kateřiny Šlesingerové. Black Cats však dokázaly velmi rychle odpovědět. Hned první útočnou akcí si Radka Dlabolová vzala míč a dokázala prokličkovat pro touchdown dlouhý 41 yardů.

Podívejte se na touchdown Radky Dlabolové:

Obrany obou týmů ve třetí čtvrtině body nepovolily. Do závěrečné části se tak šlo za stavu 13:6 pro Amazons, které zůstaly v útoku. Úvod závěrečného dějství opět přinesl chybu obrany Black Cats. Spolupráce Heroschová–Šlesingerová zafungovala v zápase už podruhé. Amazons se dostaly do trháku 20:6. Zdálo se, že o vítězkách je rozhodnuto.

Black Cats se ale ještě nevzdaly a jejich snaha vyústila ve snížení. Krásnou akci předvedla Nechvílová, která zachytila přihrávku Štefanové. Touchdown téměř přes celé hřiště dodal Black Cats naději. Amazons však drama nepřipustily. Bleskovou odpovědí bylo skórování Łukasiewiczové, která uzavřela účet zápasu na 26:12.

"Oba týmy hrály svá maxima. Bohužel my jsme udělali více chyb ve special týmech i v obraně. To nás dnes stálo vítězství," zhodnotil duel trenér poražených Martin Šindler.

Zdroj
ČAAF

Hlavní zprávy

Nejčtenější články