Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Česká liga amerického fotbalu se blíží, bez Black Panthers a s novým partnerem

V zámořské NFL mají po sezoně a rušno je hlavně v kancelářích, kde se rodí přestupy a podpisy volných hráčů. Na české scéně se naopak vše připravuje na start již 26. ročníku domácí soutěže. Ta ponese premiérově název Paddock liga a startuje 31. března přímým přenosem ČT sport a webu ctsport.cz, kdy se na stadionu Viktorie Žižkov střetnou od 13:50 Prague Lions a Ostrava Steelers.

Utkání Prague Lions - Brno Alligators
zdroj: CAAF.cz autor: Libor Vočadlo

Necelé dva měsíce po letošním Super Bowlu se fanoušci amerického fotbalu svého oblíbeného sportu opět dočkají. Sezona české ligy totiž tradičně startuje v jarním období a vrcholí v létě. Americký fotbal se u nás těší stále větší popularitě.

Ta podle předsedy České asociace amerického fotbalu Filipa Hobzy nepřichází sama. "S výjimkou profesionálních a nejpopulárnějších sportů není u nás důraz na marketing nebo generální partnerství příliš obvyklý, pro nás to však není novinkou. Růst amerického fotbalu ve všech měřitelných veličinách je zejména v posledních pěti letech velmi dynamický a výrazně tomu přispívá úspěšná marketingová činnost a jednotlivé partnerské spolupráce, v čele s novým generálním partnerem Paddockem," vyjmenovává Hobza.

V letošním roce budou v nejvyšší lize domácího amerického fotbalu absentovat Prague Black Panthers, kteří se zaměří na rakouskou ligu. Očekává se, že Paddock liga bude jedním z nejvyrovnanějších ročníků za dlouhá léta.

"Prvek dramatičnosti nám v předchozích letech trochu chyběl, teď je boj o play-off a titul otevřenější," prozrazuje PR manažer České asociace amerického fotbalu Radim Kroulík. "Věřím, že fanouškům nabídneme atraktivní podívanou ať už na stadionech, nebo u televizních obrazovek v rámci přímých přenosů a magazínu Touchdown na ČT sport," říká Kroulík.

Složení Paddock ligy 2019:

Západ: Pardubice Stallions, Pilsen Patriots, Prague Lions, Ústí nad Labem Blades.

Východ: Brno Alligators, Brno Sígrs, Ostrava Steelers, Vysočina Gladiators.

Přenosy ze zápasů domácí ligy se přibližují tomu, co vidí fanoušci ve slavné zámořské lize. "Rádi zkoušíme nové věci, hodně sázíme na inovace a využívání moderních technologií, které si díky partnerům můžeme dovolit. Přímé přenosy ze zápasů amerického fotbalu mají i díky skvělé práci České televize světovou úroveň. Již standardem je možnost přezkoumávat sporné herní situace z videa nebo třeba využívání virtuální 3D grafiky v takřka NFL rozsahu," prozrazuje Hobza.

Zvyšující se zájem o americký fotbal má vliv i na velikost hráčské základny. "V důsledku toho zaznamenáváme meziroční nárůsty jak v zájmu o aktivní hraní, přibývají hráčky a hráči všech věkových kategorií, tak i poptávku z řad fanoušků. Mnohé i tradiční sporty se naopak potýkají s úbytkem členů, nebo dokonce zánikem svých klubů," dodává Hobza.

Kromě hráčské základny řeší v americkém fotbale i divácké návštěvnosti. "Je reálné, že v letošním ročníku budeme v průměrné návštěvě zápasů základní části Paddock ligy atakovat číslo 400. Máme zjištěno, že florbalová superliga je během letošní základní části na čísle 335. Stojí za tím hodně tvrdé práce, ale věřím, že jdeme správným směrem," uzavírá Hobza.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články