Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Volejbalový magazín

Češi podlehli vicemistrům Evropy. Nadějný quarterback Feranec ukrajoval yardy, ale i chyboval

Český tým amerických fotbalistů podlehl ve skupinové fázi mistrovství Evropy v Ústí nad Labem Finsku 6:28. Češi úřadujícím vicemistrům Evropy srdnatě vzdorovali. O jediný český touchdown se postaral na konci prvního poločasu Jakub Woleský. V neděli se svěřenci Daniela Leška postaví v Lille domácí Francii.

Češi se radují z touchdownu Jakuba Woleského
zdroj: ČAAF autor: Vitkor Juraško

Úvod zápasu proti Finsku zvládli Češi dobře a první čtvrtina skončila bez bodů. Útok domácích vedl poprvé osmnáctiletý quarterback Amos Feranec, který byl schopen ukrajovat yardy po zemi i vzduchem. Při své premiéře v reprezentaci mužů se ovšem nevyvaroval chyb, které nakonec hrály zásadní rozdíl ve výsledku zápasu.

Na začátku druhé čtvrtiny začínal český útok od vlastní endzóny a Feranec našel pouze ruce finského obránce Timmi Nuikky a ten pak vybojoval první touchdown zápasu.

Druhý touchdown si Finsko připsalo v průběhu druhé čtvrtiny, kdy quarterback Ambro Urjansson našel jednadvacetiyardovým pasem v endzóně Verneri Rainia. Útok Finska se ve druhé čtvrtině dostal do tempa a i následující drive přetavil v touchdown. Urjansson našel přesně Joela Särkelu.

Až na konci prvního poločasu se bodově prosadili také Češi. Čtyři vteřiny před koncem druhé čtvrtiny se útok dostal na polovinu hřiště soupeře a posledním pokusem Feranec vybídl k touchdownu Jakuba Woleského.

Druhý poločas nabídl zlepšenou hru obrany. Útok Česka se sice dokázal posouvat po hřišti, když si Feranec v zápase připsal 20 zkompletovaných pasů pro 220 yardů, ale do endzóny se již Češi znovu nedostali.

Bodovou tečku za zápasem pak udělal Aatu Tuokko, který dvě minuty před koncem zápasu vystihl další pas Ferance.

Zdroj
ČAAF

Hlavní zprávy

Nejčtenější články