Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Brno a Přerov vybojovaly první výhry, Vysočina a Ostrava zvítězily opět s nulou

Ve 2. kole Snapbacks ligy amerického fotbalu se hráči Brna Alligators a Přerova Mammoths dočkali první výhry v sezoně. Vysočina Gladiators i Ostrava Steelers i ve druhém zápase sezony zvítězili s nulou.

Je nám líto, video expirovalo.
Alligators díky potvrzení za dva body uhájili vedení proti Knights

Do sestavy Alligators se vrátil quarterback Tomáš Fortelný, který v úvodním kole proti Gladiators v první čtvrtině odstoupil. Zápas se Znojmem nabídl vyrovnanou bitvu a do poločasové přestávky šly týmy za stavu 12:12.

Také ve druhém poločase oba útoky zaznamenaly dva touchdowny. Alligators se dostali do vedení na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny, když Fortelný našel přesně nejprve Adama Pařízka a následně Ondřeje Marečka.

Knights dokázali v závěrečné čtvrtině odpovědět, když hattrick dovršil Vojtěch Vojtěch. Hlavním rozdílem nakonec bylo potvrzování touchdownů, když Brno úspěšně zahrálo za dva body po touchdownu Pařízka. Znojmo neuspělo ani jednou, a proto Alligators zvítězili 26:24. 

"Měli jsme za sebou tvrdou prohru v prvním kole a museli jsme se hodně zamyslet nad tím, jakým způsobem budeme hrát. A myslím si, že byl vidět velký rozdíl," hodnotil po zápase hlavní trenér Alligators Graham Thorpe.

Mammoths v přestřelce porazili Knights

Přerov i Nitra chtěly odčinit nevydařené zápasy z úvodního kola. Domácí Mammoths se ujali vedení v první čtvrtině po touchdownech Smolíka a Havlíčka.

Knights v průběhu celého zápasu museli dotahovat, což se jim v průběhu prvního poločasu dařilo především díky pasové hře v čele s quarterbackem Borisem Bútorou.

Necelou minutu před koncem prvního poločasu snižoval Horník po asistenci Bútory na 21:24. Stejná dvojice na začátku třetí čtvrtiny dokonce poslala Knights do vedení, ale dvakrát skórovali také domácí po přihrávkách Stokláska na Kubeše.

Hosté dokázali zápas zdramatizovat, když se dvě minuty před koncem prosadil Lazorik a snížil na 34:39. Domácí Mammoths už ale soupeře k míči nepustili a uhájili tak těsné vedení.

Gladiators a Steelers opět suverénně

Také ve druhém kole si Gladiators a Steelers poradili se svými soupeři, kterým opět nepovolili ani bod. Gladiators v úvodním kole zvítězili proti Brnu Alligators 49:0 a ve druhém zápase na domácím hřišti porazili Ústí nad Labem Blades 51:0.

Ani jeden z dosavadních soupeřů ale nepatří mezi největší favority letošní sezony, a tak opravdová zkouška na Gladiators ještě čeká.

To Steelers mají na kontě dvě výhry proti soupeřům, od kterých se očekává boj o postupová místa do semifinále. V prvním kole zvítězili Steelers proti Nitře Knights 14:0 a ve druhém porazili Bratislavu Monarchs 36:0.

Steelers se dokázali vyrovnat se ztrátou reprezentačního running backa Jakuba Březiny, který se zranil v prvním zápase. Útok Ostravy se tak spoléhal především na pasovou hru a quarterback Bradley Jones si připsal 4 asistence.

Výsledky 2. kola ligy amerického fotbalu:

Brno Alligators – Znojmo Knights 26:24, Přerov Mammoths – Nitra Knights 39:34, Bratislava Monarchs – Ostrava Steelers 0:36, Vysočina Gladiators – Ústí nad Labem Blades 51:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články