Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Brněnští Aligátoři po čtyřech letech přehráli Sígrs. Lions si v Bratislavě zajistili ligové semifinále

Derby mezi brněnskými celky ozdobilo 6. kolo domácí Snapbacks ligy amerického fotbalu. Alligators v něm dokázali po 4 letech porazit Sígrs a po výhře 45:27 se posunuli v ligové tabulce právě před své městské rivaly. Neporažení zůstávají Prage Lions, kteří porazili Bratislava Monarchs 40:19 a s předstihem mají jisté semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Brněnští Aligátoři po čtyřech letech zdolali Sígrs

Prague Lions výborně vstoupili do zápasu a hned při prvním kickoff returnu posunul Josef Janota svůj tým hluboko na polovinu soupeře. Dobrou startovací pozici sám Janota hned první útočnou akcí přetavil v 33yardový touchdown, když quarterback Shazzon Mumphrey našel v ednzóně uprostřed hřiště skulinu mezi dvěma obránci.

Monarchs velmi rychle odevzdali míč zpět soupeři, když quarterback Marek Pavlovič našel passem pouze rukavice Jakuba Brejchy. Lions dokázali chybu domácích potrestat touchdownem Adama Žouželky.

Právě běhová hra Adama Žouželky a Shazzona Mumphreyho dělala Monarchs největší problémy. Na 20:7 zvyšoval Mumphrey po sprintu z poloviny hřiště. Sprint do endzóny si Mumphrey zopakoval ještě před koncem poločasu a Lions tak odcházeli do poločasové přestávky s vedením 26:7.

Monarchs se na startu druhého poločasu dostali v útoku pouze na polovinu hřiště. Na druhé straně se Lions podařilo navýšit skóre dalším touchdownem. Tentokrát Mumphrey našel Kadlece, který si připsal 41yardový touchdown.

Na konci třetí čtvrtiny dokázali Monarchs zápas zdramatizovat. Pavlovič dlouhým passem za obranu Lions našel Jákoba Lukáče, který si doběhl pro touchdown. Následně se při kickoffu podařilo kickerovi Monarchs trefit hráče Lions a odražený míč zalehl domácí tým, který se tak znovu dostal do útoku.

Pavlovič hned první akcí zkusil další dlouhý pass a Tomáš Januschke si doběhl pro další touchdown Monarchs, kterým snížil skóre na 19:33.

K dalšímu dotažení skóre už se Monarchs nedostali a v závěrečné čtvrtině Adam Žouželka svým druhým touchdownem v zápase pojistil výhru Lions s konečným skóre 40:19. Lions jsou s bilancí 6-0 na prvním místě a mají jistotu play-off.

Brněnské derby patří Alligators

Zápas Alligators se Sígrs nabídl hlavní bodovou porci ve druhé čtvrtině. Nejprve Jan Nestr z Alligators srovnával field goalem na 3:3. Potom už si vzali slovo oba quarterbaci. Shon Belton ze Sígrs si v průběhu druhé čtvrtiny připsal hned tři passové touchdowny. Jeho protějšek Noah Suszckiewicz dvakrát skóroval po passech na Roberta Wirtha. Po bodové přestřelce ve druhé čtvrtině vedli Sígrs 21:16.

Druhá polovina zápasu již patřila Alligators, kteří byli favoritem zápasu. Suscziewicz navázal na touchdownovou spolupráci ze druhé čtvrtiny a Wirth se radoval z třetího touchdownu v zápase. Alligators se ujali vedení 24:21.

Vstup do závěrečné čtvrtiny vyšel lépe Alligators, když si v rozmezí necelých tří minut připsali touchdown David Kilian a opět Robert Wirth. Ten si v zápase připsal 4 touchdowny. Sígrs ještě dokázali zdramatizovat zápas a 8 minut před koncem snižoval na rozdíl 11 bodů Pavel Ševeček.

Čtyři minuty před koncem zápasu přidal pojistku Alligators Michal Dovrtěl. Brněnské derby ovládli Alligators 45:27. "Byl to zápas o Brno, což je pro nás vždy emotivní. První půlka se nám nedařila, tak jak měla. Ještě máme dlouhou cestu do play-off, což je náš cíl," zhodnotil výhru hlavní trenér Alligators David Ospalý.

"Tohle bylo asi nejdůležitější vítězství v této sezoně. Zvládli jsme to na jedničku a já jsem si konečně zaznamenal svůj vysněný hattrick, takže já jsem maximálně spokojený," radoval se po utkání spokojený Robert Wirth z vítězného celku.

Knights v malém počtu zaskočili Steelers

Nitra Knights přicestovala do Ostravy pouze s 25 hráči na soupisce. Útok Knights vedený quarterbackem Borisem Bútorou hned v prvním drivu ukázal, že bude těžké ho zastavit. Knights se sice k bodům nedostali, ale z úvodní čtvrtiny dokázali ukrojit velkou část času. Produktivní útok Steelers tak v průběhu první čtvrtiny prakticky jen čekal, až se dostane na hřiště.

Quarterback Steelers Bradley Jones byl pod velkým tlakem obrany Knights a až ve druhé čtvrtině se Steelers dokázali bodově prosadit, když Jones našel passem svůj oblíbený cíl Jana Vysloužila. Knights se podařilo překvapit soupeře těsně před koncem prvního poločasu. Bútora dlouhým passem našel Michaela Kapustu, který si doběhl pro 92yardový touchdown. Po úspěšném potvrzení se Knights dostali 2 vteřiny před koncem prvního poločasu do vedení 7:6.

Steelers si vedení vzali zpět hned v úvodu třetí čtvrtiny, kdy Jones přesně zamířil dlouhým passem na Davida Manieckiho. Odpověď Knights ale na sebe nenechala dlouho čekat. Bútora srovnal skóre na 14:14 87yardovým touchdownem na Mária Bíru. Receiver Knights si v závěrečné čtvrtině připsal svůj druhý touchdown a necelých pět minut poslal Knights do vedení 21:14.

Steelers v závěru zápasu předvedli drtivý tlak a i přes penalizace se dokázali dostat 1 yard od endzóny soupeře. Tam ale obrana Knights vystavila stopku a Steelers se ke srovnání nedostali. Knights po bojovném výkonu překvapivě vyhráli 21:14.

Mammoths zlomili prokletí proti Blades

Před letošní sezonou se Přerovu Mammoths ještě nikdy nepodařilo Ústí nad Labem Blades porazit. Nelichotivou sérii dokázali Mammoths zlomit. Mammoths jsou společně s Gladiators na druhém místě tabulky a proti posledním Blades tak byli favoritem.

Na vítězství se ale Mammoths pořádně nadřeli. Blades totiž dokázali odpovědět jak na touchdown Bocka z první čtvrtiny, tak i na touchdown Zoubka ve třetí čtvrtině. Sedm minut před koncem zápasu se Blades dokonce dostali do vedení po touchdownu Jakuba Lukáška.

Výhru 21:20 zajistil tři minuty před koncem zápasu quarterback Mammoths Michal Stoklásek.

6. kolo Snapbacks ligy

Bratislava Monarchs – Prague Lions 19:40
Brno Alligators – Brno Sígrs 45:27
ISMM Ostrava Steelers – Nitra Knights 14:21
Ústí nad Labem Blades – Přerov Mammoths 20:21

Zdroj
ČT sport, caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články