Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Brněnské derby nabídlo velké drama, Alligators v závěru sebrali Sígrs vítězství

Na první brněnské derby v nejvyšší soutěži amerického fotbalu budou oba týmy dlouho vzpomínat. Sígrs byli v duelu dvou nováčků Bitters ligy kousek od vítězství, když v koncovce za vyrovnaného stavu 13:13 zahrávali field goal. Alligators se ale podařilo jejich pokus zblokovat a Jan Nestr s vypršením času přeběhl celé hřiště a zaznamenal vítězný touchdown. Aligátoři se z prvoligového vítězství radovali po dlouhých čtyřech letech.

Utkání Brno Sígrs - Brno Alligators
zdroj: caaf.cz

Rivalita mezi Alligators a Sígrs je velká, umocněná loňskými bitvami ve druhé lize. "Máme jim co vracet. Loňská prohra ve finále druhé ligy mrzela a byl to bolestivý konec sezony," prohlašoval před zápasem hlavní trenér brněnských Sígrs Petr Švanda.

Střet dvou brněnských konkurentů je také soubojem dvou filozofií. Alligators jako jeden z nejstarších českých klubů spoléhá na české hráče. "Nemyslíme si, že by pro americký fotbal v Česku byla cesta rozvoje přivádět sem cizince," vysvětloval trenér Alligators Jakub Harašta.

Naopak Sígrs do svých řad přivedli maximum zahraničních hráčů. Jako nováčci mohou využít až tři hráče, kteří prošli univerzitním systémem amerického fotbalu ve Spojených státech. Ostatní týmy mohou využít pouze dva. Poměrně překvapivě se ale Sígrs rozhodli obsadit klíčovou pozici quarterbacka českým hráčem, Filipem Ondráškem.

Je nám líto, video expirovalo.
Alligators vyhráli brněnské derby touchdownem po zblokovaném field goalu

Téměř 600 diváků v Bystrci sledovalo od začátku nelítostnou bitvu o každý metr hřiště. Závěr byl ale vpravdě strhující. Alligators se povedlo čtyři minuty před koncem srovnat na 13:13. Slovo si vzal útok Sígrs a podařilo se mu posunout se na hřišti do vzdálenosti, ze které měl velkou šanci proměnit field goal a v zápase zvítězit. Kop se ale podařilo zblokovat, hrdina Alligators Nestr zvedl míč ze země a přeběhl celé hřiště až do endzóny Sígrs.

Zklamání z poslední akce neskrýval trenér Sígrs Švanda. "Mrzí mě, že jsme měli výbornou pozici, stačilo to kopnout. Bohužel jsme měli zraněné dva kopáče, takže kopal až třetí na soupisce a bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo."

Výsledky Bitters ligy amerického fotbalu:

Pilsen Patriots - Prague Lions 19:55, Brno Sígrs - Brno Alligators 13:19, Pardubice Stallions - Ostrava Steelers 20:21.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články