Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Brněnské Amazonky po velkém obratu s Varšavou slaví čtvrtou výhru v Rose Bowlu

Hráčky amerického fotbalu Brno Amazons dokázaly počtvrté v řadě vyhrát domácí titul. V pátém Paddock Rose Bowlu zvítězily po velkém boji nad Warsaw Sirens 26:18. Amazons potvrdily roli favoritek a v letošní sezoně nenašly přemožitelky.

Radost hráček Brno Amazons
zdroj: caaf.cz autor: Roman Paveska

Cesta za obhajobou nezačala pro Amazons podle představ. Sirens už v posledním zápase základní části ukázaly, že by mohly suverénní soupeřky minimálně potrápit. V generálce na finále totiž podlehly v Brně 44:53.

Úvod finále vyšel lépe polskému týmu. Ten dokázal pravidelně zastavovat útoky Amazons a první čtvrtina tak skončila bez bodů. "Útok nám to trochu zkomplikoval, kdy jsme hloupě ztráceli míče," vysvětloval hlavní trenér Amazons Daniel Schmied.

Sirens dokázaly vydařený vstup do finále přetavit v body, když v úvodu druhé čtvrtiny otevřela skóre touchdownem Magdalena Lonc. Odpověď Amazons přišla až v závěru prvního poločasu, kdy se s míčem do endzóny probojovala Kateřina Šlesingerová. Ani jednomu z týmů se nepodařilo touchdown extra pointem potvrdit.

Je nám líto, video expirovalo.
Amazonky se na čtvrtý titul v americkém fotbale pořádně nadřely

Amazons základní části dominovaly v útoku i obraně, ale ve finále tahaly dlouho za kratší konec. Sirens dokázaly v úvodu druhého poločasu odskočit na 18:6 po touchdownech Kazimierczakové a Walczyńské.

V kritické situaci zavelela k obratu útočná opora brněnského týmu Alžběta Nečasová. Ta v závěru třetí čtvrtiny dokázala snížit na 13:18. Obrat dokonala z kraje závěrečné čtvrtiny Tereza Kubicová, když 31yardovým touchdownem poslala domácí Amazons do vedení 19:18.

Pojistku za vítězstvím zaznamenala Alžběta Heroschová, která upravila skóre na konečných 26:18. "Začali jsme zápas v útoku novou formací. Čekali jsme změnu od obrany Sirens, která nakonec nepřišla, a vrátili jsme se zpět k ostřílenému útoku, kde jsme to hrnuli a začali jsme získávat převahu," dodal Schmied.

Amazons si po dominantní základní části musely ve finále hrábnout až na dno sil. "Dost jsme se nadřeli, ale udělali jsme dost chyb. V předchozích finále jsme nedělali chyby," uzavřel spokojený trenér Amazons.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články