Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Brady pokořil magickou hranici 100 tisíc yardů, souboj posledních dvou vítězů Super Bowlu vyhrála Tampa

Na hřišti to letos Tampě drhne a ani v soukromí to pro něj není vůbec růžové. Tom Brady ale jako už tolikrát v minulosti prokázal, že ho nelze za žádných okolností odepsat. V souboji dvou posledních vítězů Super Bowlu proti Los Angeles Rams zkompletoval legendární quarterback rekordní 55. vítězný drive a hlavně překonal magickou metu 100 tisíc naházených yardů.

Tom Brady
zdroj: USA Today Sports autor: Nathan Ray Seebeck

Brady potřeboval k překonání hranice naházet proti Rams 164 yardů. A v 374. zápase kariéry dokázal cíl splnit, svou bilanci vylepšil o 280 yardů a v těsném zápase se mohl radovat z vítězství 16:13.

"Podle mě je to zásluha všech kluků, s nimž jsem kdy hrál, kteří pro mě blokovali a chytali moje přihrávky. Nic bych nedokázal bez ostatních na hřišti, kteří také dělají to, v čem jsou tak skvělí," prohlásil Brady.

Buccaneers dokázali v závěrečné minutě za pouhých 35 sekund přejít víc než polovinu hřiště a nováček Cade Otton, který předtím 26yardovou akcí celý drive otevřel, si připsal svůj první a hned vítězný touchdown v NFL.

Tampa se vítězstvím dostala do čela své divize, neboť Atlanta nestačila doma na druhý celek z Města andělů, Chargers. Oba týmy mají bilanci 4-5, dotáhnout se na ně může ještě New Orleans v případě úspěšné dohrávky s Baltimorem. NFC South ale zůstává jedinou divizí, ve které nemá ani jeden tým kladnou zápasovou bilanci.

Zatímco na jihu má stále reálnou šanci postoupit i poslední Carolina, o králi severu je v podstatě rozhodnuto už v polovině sezony. Minnesota udolala Washington na jeho hřišti 20:17, ačkoliv na začátku závěrečné čtvrtiny prohrávala o deset bodů. Vikings ztratili z osmi zápasů jediný a na čele NFC North mají k dobru 4,5 vítězství.

Green Bay Packers totiž posunují svou sebedestrukci každý týden na novou úroveň, novým dnem je porážka v Detroitu. Proti nejhorší obraně ligy se Cheeseheads zmohli jen na devět bodů a Aaron Rodgers třikrát ztratil míč v redzóně soupeře. K dovršení všeho si klíčový obránce Rashan Gary poranil křížový vaz a do sezony už nezasáhne.

Packers prohráli popáté za sebou, což se jim stalo naposledy v roce 2008, v první sezoně Rodgerse jako jedničky týmu. Navíc kromě porážky s Buffalem neuspěli proti týmům, které loni nepostoupily do play-off.

Shodnou bilanci 3-5 má také Chicago, které kouše další těsnou porážku, tentokrát 32:35 s Miami. Justin Fields sice naběhal na pozici quarterbacka rekordních 178 yardů a přidal tři asistence, ani obrana Bears ale nedokázala zastavit nejlepšího receivera letošní sezony Tyreeka Hilla.

Las Vegas Raiders jen třikrát v historii prohráli zápas, ve kterém vedli o minimálně 17 bodů. Strašné z jejich pohledu je ale to, že všechny tři porážky přišly v této sezoně. Po Arizoně a Kansasu nechali povstat z popela také Jacksonville.

Cincinnati předvedlo v prvním poločase proti Carolině ofenzivní uragán. Bengals v úvodních dvou čtvrtinách nasázeli trápícímu se soupeři 35 bodů, což je více, než Panthers získali yardů (32). Zářil především running back Joe Mixon, který skóroval celkem pětkrát.

Výsledky devátého týdne také vyústily ve druhou trenérskou změnu v sezoně. Po nejhorším ofenzivním představení od roku 1997 (pouhých 121 kombinovaných yardů) a porážce 3:26 s Patriots skončil u Indianapolis Colts hlavní kouč Frank Reich.

Výsledky 9. hracího týdne NFL:

Houston - Philadelphia 17:29, Atlanta - LA Chargers 17:20, Cincinnati - Carolina 42:21, Detroit - Green Bay 15:9, Chicago - Miami 32:35, Jacksonville - Las Vegas 27:20, New England - Indianapolis 26:3, NY Jets - Buffalo 20:17, Washington - Minnesota 17:20, Arizona - Seattle 21:31, Tampa Bay - LA Rams 16:13, Kansas City - Tennessee 20:17 po prodloužení.

Konference AFC: 1. Buffalo a Kansas City (oba 6-2), NY Jets a Miami (oba 6-3), 5. Baltimore, Tennessee a LA Chargers (všichni 5-3).

Konference NFC: 1. Philadelphia (8-0), 2. Minnesota (7-1), 3. Dallas a NY Giants (6-2), 5. Seattle (6-3), 6. San Francisco (4-4).

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články