Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Black Panthers v souboji neporažených přehráli Pardubice Stallions 52:28

Čelákovice - Podruhé v této sezoně přivítaly Čelákovice, provizorní domácí hřiště Prague Black Panthers, Bitters ligu amerického fotbalu. Po repríze loňského finále hostili tentokrát "domácí" obhájci titulu rovněž neporažené Pardubice Stallions. Po vyrovnané první čtvrtině se zkušenějším Black Panthers podařilo "Hřebce" zkrotit a před více než 300 diváky zvítězit přesvědčivě 52:28.

Utkání Prague Black Panthers - Pardubice Stallions
zdroj: caaf.cz autor: Libor Vočadlo

První čtvrtina nabídla vyrovnanou bitvu s dvěma touchdowny na každé straně. Skóre otevřel svým během americký quarterback Pardubic Reginald Langford a domácí tak v sezoně poprvé prohrávali. Útok Panthers ale nezůstal pozadu a Pavel Klemš svými dvěma běhy otočil výsledek. Divokou první čtvrtinu zakončil Langford 37yardovou přihrávkou na Davida Holuba a srovnal tak skóre na 14:14.

Domácí tým se musel v obraně na poslední chvíli vypořádat s několika absencemi, ale i přesto začala ve druhé čtvrtině fungovat skvěle a nepovolila Pardubicím ani bod. Naopak na druhé straně úřadoval reprezentační quarterback Jan Dundáček, který nejdříve našel v endzóně svým 40yardovým passem Jakuba Woleského a pro další touchtown sám doběhl.

Je nám líto, video expirovalo.
Souboj neporažených v Bitters lize ovládli Black Panthers

Třetí čtvrtina měla naprosto totožný průběh jako ta první, takže diváci mohli vidět po dvou TDs na obou stranách. Nejprve přistihl nepřipravenou domácí obranu nejnebezpečnější hráč Stallions Langford a svým dlouhým pasem našel v endzóně Panthers Jana Horáčka. Na to odpověděl nejnebezpečnější muž na druhé straně Dundáček svou typickou 55yardovou kličkovanou obranou Stallions.

V dalším drivu utkání přišla s největší pravděpodobností zlomová akce celého zápasu. Za stavu 35:21 se Stallions rozhodli při čtvrtém downu puntovat, Black Panthers se ale podařilo punt zblokovat a Stanislav Kolařík donesl míč až do endzóny hostů. Do konce čtvrtiny se sice ještě Pardubicím podařilo skórovat, ale yardový běh Langforda byl posledními body zápasu pro Stallions.

Quarterback Prague Black Panthers Jan Dundáček
zdroj: caaf.cz autor: Libor Vočadlo

Pražská obrana nedovolila Pardubicím už ani bod a Panthers se naopak podařilo dvakrát skórovat. Podruhé v zápase zafungovala spolupráce Dundáčka s Woleským a poslední body utkání přidal 21yardovým field golem Marek Hruboň. Po výhře 52:28 tak přišli Stallions o neporazitelnost a naopak PBP prodloužili svoji šňůru výher.

Hodnocení trenérů:

Petr Vítovec (Prague Black Panthers): Přestože hráli proti sobě dva doposud neporažené týmy, tak byla ze začátku na obou týmech vidět nervozita, což se projevilo i na hře naší obrany. Ve druhé čtvrtině se ale ukázalo, kdo byl na hřišti dominantnějším týmem, a povedlo se nám odskočit Pardubicím na rozdíl dvou TDs a pak už víceméně kontrolovat zápas. Určitě bych vyzdvihl výkon Honzy Dundáčka, naší ofenzivní lajny, která během zápasu opravdu dominovala, a silové běhy Pavla Klemše, kterému to dneska opravdu běhalo.

Petr Košťál (Pardubice Stallions): Výsledek vypadá poměrně jasně, nicméně nemyslím si, že by byl tak jasný i průběh zápasu. My jsme samozřejmě věděli, že PBP jsou velcí favoriti, a chtěli jsme je donutit k tomu, aby předvedli svůj nejlepší výkon, což si myslím, že se nám povedlo. Nicméně v konečné fázi se ukázalo, že PBP jsou schopni nás přehrát. Zlomový moment pro nás byl bloknutý punt vrácený pro TD a to si myslím, že rozhodlo definitivně. Určitě bych vyzdvihl perfektní individuální výkon Honzy Dundáčka, který ukázal, že když mu teče do bot, vezme nohy na ramena a těžko ho někdo chytá. My jsme se letos rozhodli postavit obranu bez importů a očekáváme tedy, že proti takovým týmům, jako jsou PBP, bude těch bodů víc, ale nakonec jich bylo až zbytečně moc.

Zdroj
ČT sport, ČAAF

Hlavní zprávy

Nejčtenější články