Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Black Panthers nedovolili překvapení a slaví šestý titul za sebou

Pošesté za sebou ovládli finále ligy amerického fotbalu hráči Prague Black Panthers. Ve 25. Czech Bowlu zvítězili v Ostravě nad domácími Steelers 30:7. Ve spíše defenzivní bitvě rozhodla o úspěchu favorizovaných Pražanů až čtvrtá čtvrtina, ve které na stadionu ve Vítkovicích dvěma touchdowny stvrdili vítězství.

Prague Black Panthers po vítězství v Czech Bowlu
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Favorizovaní Black Panthers byli podle očekávání lepším týmem ve většině ukazatelů. V prvním poločase to ale nedokázali výrazněji přetavit v bodový zisk, když jim nevyšlo několik jinak pěkných pasových akcí na receivery a trápily je i zbytečné penalty.

Pražany ale znovu držela zejména skvěle fungující ofenzivní linie, která PBP poskytla dostatek prostoru pro běhovou hru. Právě po zemi skórovali v obou poločasech jak running back William Young, tak quarterback Jan Dundáček, kterému navíc další radost v první půli zkazil nedovolený zákrok jednoho ze spoluhráčů.

V obraně obhájců titulu zase zářil pohyblivý defenzivní back Matthew Vinal, který dokázal zastavovat běhy Steelers často ještě před line of scrimmage. Právě jeho zbytečný faul na puntujícího protihráče stál na počátku akce, který zakončil čtyřyardovým touchdownovým během quarterback Ostravanů Steven Wilken.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Prague Black Panthers - Ostrava Steelers

"Hráli jsme Czech Bowl doma po 21 letech, byl to super zážitek, fanoušci nás celý zápas drželi, ale bohužel to zas nevyšlo. Snad příští rok. Black Panthers patří k nejlepším týmům v Evropě a je těžké proti nim hrát," ocenil sílu vítězů runningback Ostravy Dominik Dvorský.

Steelers pozitivním způsobem nakopl závěr první půle, když dokázali zastavit drive Pražanů už ve vlastní red zóně a pokus o field goal sekundu před koncem zvládl spektakulárním zákrokem zablokovat Lukáš Česlík. Ostrava tak v poločase ztrácela jen devět bodů.

Třetí čtvrtině naprosto dominovaly obrany, které nedovolily ani jednomu z týmů skórovat. Definitivně odskočit se tak Black Panthers povedlo až v závěrečném dějství, znovu zásluhou Younga s Dundáčkem, a pohodlný náskok už bez větších problémů udrželi.

"Hraju od osmi let a tohle byl můj první zápas o titul, takže jsem si splnil sen. Jsem hrozně šťastný a klobouk dolů před tímhle týmem," prohlásil Young, který by nakonec zvolen nejužitečnějším hráčem utkání.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články