Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Bitters liga amerického fotbalu míří do semifinále

Praha - O víkendu se odehrály poslední zápasy nejvyšší ligy amerického fotbalu. Čtveřice týmů Bitters ligy si zajistila postup do semifinálových zápasů. Jeden zápas dělí týmy od postupu do Czech Bowlu a možnost porvat se o titul. Jaká byla základní část Bitters ligy?

Česká liga amerického fotbalu
zdroj: ČT sport autor: Kamil Herák

Black Panthers jsou šestinásobní mistři v řadě. Dominanci se jim podařilo potvrdit i letos, když si v deseti zápasech připsali pouze jednu remízu a žádnou prohru. Překvapením sezony jsou druzí po základní části Steelers. Ostravě se po loňské sezoně, kdy procházeli od debaklu k debaklu, podařil skvělý obrat a skončili na druhém místě.

Velký boj panoval o třetí místo, které má velkou váhu. Nejen že se tým dostane do semifinále, ale ještě se vyhne Black Panthers. A nikdo z ligy se nechce v semifinále střetnout s šestinásobnými mistry. Loňští finalisté, Prague Lions, měli pomalý start, ale díky skvělému závěru se jim podařilo na poslední chvíli procpat na třetí místo. V posledním kole základní části totiž porazili pardubické Stallions a vyšoupli je na ono nepopulární čtvrté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Lions přestříleli Pardubice 44:35

V loňské sezoně byli Stallions jedno vítězství od postupu do Czech Bowlu. V cestě jim stáli Black Panthers na domácí půdě. Letos? Stejný scénář. Stallions jsou opět jedno vítězství od postupu a opět jim stojí v cestě Black Panthers s výhodou domácího prostředí.

V Příbrami už jen smutně vzpomínají na ročníky 2014 a 2015, kdy v Eden aréně bojovali ve finále o titul. I přes akvizici celé řady zahraničních posil se jim nepodařilo procpat se do vyřazovacích bojů. Tým tak může těšit alespoň účast v historicky prvním televizním utkání ze základní části. Pro tým s největšími ambicemi ale jen slabá útěcha.

Ještě hůře dopadli trnavští Bulldogs. Slovenský zástupce chtěl prolomit smůlu třetích míst a podívat se poprvé do Czech Bowlu. Hned od prvního kola se na Bulldogs lepila smůla na zranění a tým nakonec nejen že neměl postupové ambice, ale sezonu dohrál z nutnosti.

Lákadlem semifinálového kola bude duel Ostravy s Prague Lions. V základní části dopadly oba zápasy netradičním výsledkem. Nejprve vyhráli Lions 10:0, odvetu zvládli Steelers 7:0. Semifinále tak slibuje vyrovnaný boj, ve kterém budou hrát prim obrany.

Druhé semifinále má papírově jasnějšího favorita. Prohra Black Panthers by byla obrovským překvapením a na Stallions nečeká lehký úkol. Obě semifinále jsou na programu druhý červencový víkend.

Vítězové se pak střetnou 24. července od 19 hodin v Czech Bowlu XXIV na stadionu Viktorie Žižkov. Pozvednou pohár mistrů ČR posedmé v řadě Black Panthers nebo se najde někdo, kdo svrhne krále?

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články