Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Americký fotbal začíná, ligu budou hrát i dva týmy ze Slovenska

Domácí fanoušci amerického fotbalu se mohou těšit na návrat nejvyšší domácí soutěže. Na startu bude devět týmů včetně dvou slovenských. Devětadvacátý Czech Bowl je v plánu v červenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Domácí sezona amerického fotbalu startuje

"Jsme rádi, že se vracíme ve standardním předcovidovém formátu," řekl před víkendovým startem Snapbacks ligy Filip Hobza, předseda České asociace amerického fotbalu.

Zatímco v roce 2019 se ve čtyřech úrovních soutěží představilo 26 týmů, v roce 2020 už jich bylo jen šestnáct a nejvyšší liga se ani nedohrála. Loni hrálo pouze třináct družstev a hráči Gladiators získali pro Jihlavu premiérový domácí triumf v nejvyšší soutěži, která čítala jen pět celků.

Vysočina Gladiators patří k favoritům i letos, i když už nemohou počítat s posilami z Prague Panthers hrajícími rakouskou ligu. "Jsme v nové roli, ale mentalita vyhrávat je pořád stejná. Skládáme tým, aby se dostal do play-off," prohlásil kouč Ondřej Paulus.

Tradiční účastníci soutěže Prague Lions loni utrpěli ve finále od Gladiators drtivou porážku 0:23. Proto před letoším rokem vyhlásili "loveckou sezonu". "Je lepší být lovcem než loveným. Minulá sezona je za námi. Příprava se povedla. Jsme ready," uvedl trenér Lions Zach Harrod.

Mezi Gladiators a Lions se mohou vklínit Ostrava Steelers či Bratislava. Druhým slovenským celkem je Nitra. "Liga dostane nový rozměr, oba týmy už jsme v minulosti v soutěžích měli. Bude to zajímavá konfrontace mezi českým a slovenským americkým fotbalem," řekl Hobza.

Ze základní části postoupí čtveřice do semifinále, které se skuteční začátkem července. O titul se v Czech Bowlu bude hrát v polovině července nejspíš v Praze na Žižkově.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články