Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Americké posily Znojmu ani Bratislavě nepomohly. Steelers vyhráli opět s nulou

Hned dva týmy Snapbacks ligy v polovině základní části posílily o americké quarterbacky. Tyler Callens zamířil do Znojma, Brett Cox do Bratislavy. Na výhru to ale ani jednomu týmu nestačilo. Gladiators potvrdili na domácím hřišti roli favorita a nad Znojmem zvítězili 49:6. Steelers si pak proti Monarchs připsali další výhru s nulou. Důležité vítězství si připsali hráči Nitry proti Přerovu. Knights vyhráli čtvrtý zápas v řadě a jsou na druhém místě skupiny Východ.

Je nám líto, video expirovalo.
Gladiators potvrdili suverenitu i proti Znojmu

Znojmo překvapilo posílením na klíčovém postu quarterbacka. Zraněného Ashley Baileyho nahradil Američan Tyler Callens. Ten přicestoval do Česka těsně zápasem a na souhře útoku Knights to bylo znát.

V úvodní čtvrtině dokázala hostující obrana potrápit Gladiators a na touchdown Vojtěcha Mašity kontroval touchdownem Callens, který doběhl do endzóny z 10 yardů. Domácí ale vyrovnaný průběh nedopustili.

Od druhé čtvrtiny si favorit počínal suverénně a quarterback Jan Dundáček nejprve navýšil vedení dalším touchdownovým passem na Mašitu a před koncem poločasu doběhl do endzóny dvakrát sám.

Jakoukoliv šanci o zdramatizování zápasu utnul v úvodu druhého poločasu David Calta, kterého našel Dundáček pro 38yardový touchdown.

Calta v dalším průběhu zápasu nabídl soupeři skvělou pozici na hřišti, když nezpracoval odkopnutý míč. Knights se dostali k blízkosti endzóny soupeře, ale skórovat nedokázali.

Naopak pokus o field goal Gladiators zablokovali, Štěpán Calta zvedl volný míč a po 87yardovém sprintu připsal další touchdown svého týmu.

Bodovou tečku za zápasem udělal náhradní quarterback Gladiators Vít Bezecný. Ten nejprve nezachytil snap, ale míč dokázal ze země zvednout a improvizací se dostal až do endzóny.

Další nula obrany Steelers

Obrana Ostravy Steelers pokračuje v historických výkonech. Po šesti zápasech inkasovali Steelers pouze 6 bodů.

Monarchs stejně jako Knights vyběhli na hřiště s novou posilou. Quarterback Cox ale nedokázal útok Monarchs dovést k bodům.

Naopak quarterback Steelers Bradley Jones navázal na skvělé výkony z předchozích zápasů a zaznamenal tři asistence.

Dva touchdowny Steelers si připsal Jiří Košař, který nejprve otevřel skóre zápasu a v závěrečné čtvrtině uzavřel na konečných 35:0.

Nitra oplatila Přerovu porážku

První vzájemný zápas ovládli přerovští Mammoths po ofenzivní přestřelce 39:34. Odveta v Nitře měla velmi rozdílný průběh.

O body se starali především domácí Knights. Ani vydatný déšť nezpomalil produktivní útok Knights v čele s quarterbackem Borisem Bútorou.

Ten si i v šestém zápase základní části Snapbacks ligy udržel vysoký standard a naházel pět touchdownů. Pro šestý si navíc doběhl v úvodu druhé čtvrtiny sám.

Mammoths sice dokázali v druhé čtvrtině snížit skóre na 7:14, ale v prostřední části zápasu Knights svému soupeři odskočili až na konečných 40:14.

O oba touchdowny Mammoths se postarali hráči obrany. Tyrone Clark i Lubomír Dohnal naskočili v útoku, aby si prorazili cestu až do endzóny. Na produktivní hru soupeře to ale nestačilo.

Výsledky 6. kola ligy amerického fotbalu:

Vysočina Gladiators – Znojmo Knights 49:6, Ostrava Steelers – Bratislava Monarchs 35:0, Nitra Knights – Přerov Mammoths 40:14.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články