Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Amazons potřetí za sebou ovládly Rose Bowl a kralují ženskému americkému fotbalu

Čtvrtý ročník Bitters ženské ligy amerického fotbalu se nesl v podobném duchu jako ty předešlé. Do finále se stejně jako v předchozích třech sezonách probojovaly Brno Amazons a Prague Black Cats. Historicky první ročník ovládly Pražanky, další dvě trofeje mířily do Brna k Amazonkám. Ty ve čtvrtém Rose Bowlu porazily Black Cats 32:6 a završily zlatý hattrick.

Utkání Brno Amazons - Prague Black Cats
zdroj: caaf.cz autor: Lukáš Tížek

Hned čtyři touchdowny si připsala Alžběta Nečasová, pátý přidala Alžběta Heroschová. O vítězství rozhodly Amazons ve druhé čtvrtině, ve které třikrát skórovaly.

"Začátek byl nervózní z obou stran. Rychle se nám ale podařilo vytvořit náskok a pak už jsme zápas udrželi," zhodnotil vítězství hlavní trenér Amazons Daniel Schmied.

"Byl to nejtěžší zápas sezony," oddechla si Ivana Hájková. "Kočky na nás byly perfektně připravené a na začátku jsme byly nerozehrané," hledala Hájková příčiny pomalého začátku.

Je nám líto, video expirovalo.
Amazons potřetí za sebou ovládly ženskou ligu amerického fotbalu

Obrana brněnského týmu podávala celou sezonu dominantní výkony a bylo by velkým překvapením, kdyby si dvacetibodový náskok nechaly Brňanky utéct.

Čestný úspěch v podobě jediného touchdownu zaznamenaly Black Cats až dvě minuty před koncem zápasu. Opora pražského týmu Radka Dlabolová už ale jen kosmeticky upravila skóre.

Amazons potvrdily, že v letošním ročníku svým soupeřkám výkonnostně odskočily. V minulosti byly zápasy s Black Cats dramatické až do konce. Letos prošly Amazonky k titulu hladce a právem mají třetí trofej po sobě.

Zdroj

Hlavní zprávy

Nejčtenější články