Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Ondra osmý titul z Rock Master nepřidal, skončil ve čtvrtfinále

Loni dorovnal rekord sedmi výher, letos Adam Ondra neproklouzl ani do finále. Ve slavném závodě Rock Master v italském Arcu prvně světový horolezecký fenomém zaznamenal nezdařilou kvalifikaci, poté mu ve čtvrtfinále podklouzla noha a nedoskočil tak na vypínač časomíry. V souboji Ondra prohrál s Belgičanem Hannesem van Suyseenem a skončil šestý.

Adam Ondra
zdroj: Reuters autor: Amber Searls

Nejstarší lezecký závod v proslulém městečku obklopeném skalami má tradici od roku 1987. Jednatřicetiletý Ondra byl od roku 2015 pokaždé ve finále a loni sedmým prvenstvím vyrovnal rekord. Tentokrát se však někdejší mistr světa v obtížnosti i boulderingu loučil v úvodním vyřazovacím kole.

Lezci se představili v kombinaci boulderu a duelu. "Především druhou disciplínu fakt zbožňuju, i kvůli tomu návalu adrenalinu, když se snažím co nejvíce zrychlit na záludné 8a cestě před obvykle skvělým publikem, kterým se Arco pyšní," uvedl Ondra před startem na Facebooku.

Sobotní závod v 16 stupních vyhrál k radosti domácích fanoušků Ital Filip Schenk, ženám kralovala Rakušanka Jessica Pilzová. Koncem příštího týdne od pátku do neděle se Ondra a další špičkoví lezci představí druhým rokem v Praze na Letné na Světovém poháru v boulderingu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články