Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Procházka se v titulovém zápase postaví dalšímu Brazilci, v listopadu v New Yorku

Na památný atraktivní souboj s Gloverem Teixerou si příznivci MMA dobře pamatují. A český bojovník Jiří Procházka se při návratu do oktagonu po zranění opět postaví brazilskému soupeři, tentokrát Alexi Pereirovi. Titulový zápas organizace UFC v polotěžké váze se uskuteční 11. listopadu v New Yorku.

Jiří Procházka
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Paul Miller

"Jsem rád, že se opět mohu postavit této brazilské výzvě, byť v jiném kabátu. To však nic nemění na skutečnosti, že se na tuto výzvu skvěle připravím a půjdu za vítězstvím. Už nejde jen o pás, ale především o výkon a cestu k vítězství. Jdeme pro to. Vítězství!" napsal Procházka na sociálních sítích.

Třicetiletý bojovník naposledy zápasil loni v červnu, kdy v Singapuru porazil jiného Brazilce Glovera Teixeiru a získal pás šampiona. V přípravě na odvetu si ale poranil rameno a po dohodě s vedení UFC titul uvolnil.

Už řadu týdnů se spekulovalo o termínu jeho návratu. Původně se měl Procházka utkat s Američanem Jamahalem Hillem, který Teixeiru porazil a získal pás. Hill se ale stejně jako Procházka zranil. Rodák z Hostěradic na Znojemsku tak nakonec nastoupí proti bývalému šampionovi střední váhy Pereirovi.

Souboj se uskuteční v Madison Square Garden na akci UFC 295, jejímž vrcholem bude titulový zápas Jon Jones –⁠ Stipe Miocic. "Nabídku na zápas 11. listopadu jsem přijal na základě dobrého rozmyslu a uvážení s celým týmem. Věřím, že veškerá příprava doteď, vlastně příprava na přípravu, proběhla naprosto excelentně, výborně," uvedl Procházka pro CNN Prima NEWS z Islandu, kde nyní trénuje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články