Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lima se stal novým šampionem Oktagonu

Novým šampionem v bantamové kategorii organizace Oktagon se stal Brazilec Felipe Lima. Brazilský zápasník připravil o mistrovský pás Jonase Magarda hned ve svém prvním zápasu v Oktagonu. Ve druhém hlavním zápase knokautoval Polák Robert Bryczek Samuela Krištofiče, čímž se stal vyzyvatelem Patrika Kincla o pás ve střední váze. 

Felipe Lima oslavuje zisk mistrovského pásu
zdroj: Oktagon

Brazilec byl po většinu pětikolového duelu na pražské Štvanici lepší a ustál i kritický moment ve čtvrtém kole, kdy mu po dvou kopech kolenem do páteře soupeře hrozila diskvalifikace. Rozhodčí ale Limovi udělil jen trestný bod a Magard pokračoval v boji.

Kinclův vyzyvatel

V druhém hlavním zápase knokautoval Polák Robert Bryczek již v první minutě Samuela Krištofiče ze Slovenska a stal se vyzyvatelem Patrika Kincla v boji o pás šampiona střední váhové kategorie. Třiatřicetiletý Bryczek si připsal pátý triumf v prvním kole v řadě.

"Když jsem viděl čtvrteční vážení, čekal jsem, že to takhle dopadne. Viděl jsem soustředění Bryczeka. A jsem rád, že to takhle dopadlo, protože to je pro mě nová výzva. Zároveň ale vím, že mě čeká pořádná dřina při tréninku," řekl Kincl, jenž se s Krištofičem již loni v únoru utkal a vyhrál na body.

O nejvýraznější českou výhru se v centru Prahy postaral v atraktivním zápase Vladimír Lengál, jež v prvním kole knokautoval Michaela Deigu Schecka z Brazílie. Na body vyhrál i Radek Roušal, který porazil Armanda Herczega z Irska. Václav Mikulášek a Jan Malach naopak neuspěli, oba podlehli v 1. kole. Mikulášek nestačil na Nora Oleho Magnora, Malach na Shema Rocka z Británie.

Další galavečer Oktagonu se na Štvanici uskuteční již v sobotu, kdy se ve specifickém prostředí v tenisovém areálu představí i Karlos Vémola nebo Daniel Škvor. V titulovém zápase se utkají Gruzínec Maté Sanikidze s Losenem Keitou z Brazílie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články