Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
RunCzech 2024

Tvrdé derby: Chlapík nedohrál, Černoch nakonec ano. Jalonen žádal po sudích video

Emotivní derby nabídlo několik tvrdých střetů. Nejvíc se po vítězném duelu české reprezentace na úvod mistrovství světa proti Slovensku (3:2) rozebíraly dvě situace v první třetině. Nejprve atak slovenského obránce Patrika Kocha na Filipa Chlapíka, který z utkání ve třetí části odstoupil. A také faul Mislava Rosandiče na Jiřího Černocha, jenž zápas zvládl dohrát.

Důrazný obránce, teď už Třince, Koch si najel nic netušícího Chlapíka a nekompromisně ho srazil k ledu zákrokem na hlavu. "Jeden z takových klasických hitů... Ometený kotouč pro křídlo a ten bek tam zavíral mantinel. Bylo to posouzeno čistě, ale mám pocit, že tam bylo něco do oblasti hlavy a krku. Nevím, nechci to nějak moc komentovat," řekl ve studiu ČT sport v Rize Dominik Kubalík.

Koch trefil ramenem na hlavu Chlapíka, který sice pokračoval ve hře, ale v závěrečné třetině už strávil na ledě jen 80 sekund a odstoupil. Jalonen nechápal, že si sudí Sean Fernandez a Andre Schrader zákrok nešli prohlédnout na videozáznamu.

"Bavili jsme se o tom den předtím s rozhodčími. Podle mého názoru mají jít na video a podívat se na to. Ještě jsem neviděl záznam. Ale co jsem zaregistroval při zápase, měli se na to jít podívat. Bude na chvíli určitě mimo sestavu, na konci nemohl hrát. Rozhodčí říkali při mítinku, že tohle vždycky prověří na videu. Ale ani to neudělali," prohlásil Jalonen.

V případě faulu Rosandiče kolenem na koleno na Černocha tak učinili a udělili trest na pět minut a do konce utkání. "Tady to udělali. To bylo správné rozhodnutí," uvedl Jalonen, který může mít strach i o Černocha, přestože on duel dohrál.

"Druhý zákrok za mě jasný koleno, i když tam ztratil trochu balanc. Za mě bylo vidět, že se Čečeho snaží trochu dohrát. Neříkám, že se ho chtěl trefit kolenem, ale za mě pět minut do konce jasný," přidal názor Kubalík.

Utkání bylo zřejmě vyhecované kvůli tomu, že se spoustu hráčů zná z extraligy. "Hrají proti sobě padesát zápasů, ale musíte emoce kontrolovat. Nemůžete dělat zbytečné fauly," řekl Jalonen.

Čeští hráči museli v několika případech držet emoce na uzdě. "Říkali jsme si k tomu něco v kabině, pak z toho vzniká přemotivovanost. Může být nějaký zbytečný faul a dostanete soupeře zbytečně přesilovkou na koně. Snažili jsme se to nějakým způsobem eliminovat. Samozřejmě to těžké je, protože člověk by se nejradši zastal spoluhráče a oplatil stejnou mincí. Když ale bude přesilovka a dáme z toho gól, tak to soupeře zabolí víc," dodal útočník Detroitu Kubalík. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články