Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Stvrdí Češky postup mezi elitu Ligy národů? Na závěr skupiny se střetnou se Slovinkami

K postupu do elitní skupiny Ligy národů zbývá už jen krůček, ten však bývá nejtěžší. České reprezentantky se utkají v závěrečném kole skupiny B4 se Slovinskem a před Bosnou a Hercegovinou, která narazí na Bělorusko, má dvoubodový náskok. Svěřenkyně trenéra Karla Rady tak mají osud ve vlastních rukách. Přímý přenos utkání Česko – Slovinsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 18:55.

Češky získají jistotu postupu v případě vítězství, ale šanci mají, i když zaváhají. Pokud by Bosna a Hercegovina nezdolala v souběžně hraném utkání Bělorusko, prošel by národní tým do nejvyšší soutěže i v případě porážky.

"My ale chceme zápas určitě vyhrát. I když jsme nad Slovinskem v září v prvním zápase vyhrály 2:0, tak ani tentokrát neočekávám lehké utkání. Navíc i vzhledem k počasí se bude hrát na těžkém terénu za těžkých podmínek. My si ale jdeme pro vítězství, chceme do skupiny A Ligy národů," uvedla obránkyně Eva Bartoňová.

Česká reprezentace se dostala do čela skupiny po pátečním zaváhání Bosny a Hercegoviny ve Slovinsku (1:2) a následném triumfu 1:0 nad Běloruskem, které kvůli sankcím za válku na Ukrajině musí hrát domácí zápasy na neutrální půdě. Rovněž v maďarském Györu se mělo hrát už v pátek, kvůli silnému dešti ale byl duel přeložen na sobotu.

"Jsem moc ráda, že jsme vyhrály a že díky prohře Bosny máme postup ve vlastních rukou. Teď je to již pouze o nás. Pokud předvedeme stejně bojovný výkon jako proti Bělorusku a přidáme k tomu ještě více fotbalovosti, tak Slovinky musíme přehrát," řekla kapitánka Klára Cahynová, která si v posledním utkání připsala stý start v národním týmu.

Přípravu na zápas zkomplikovalo vydatné sněžení, které o víkendu zasáhlo celé Česko. Ženská reprezentace se premiérově představí na novém stadionu v Pardubicích, kde v neděli nakonec dokázali nachystat hrací plochu pro utkání mužské nejvyšší soutěže mezi domácím celkem a pražskou Spartou. V sobotu se na těžkém terénu uskutečnil ještě souboj Olomouc – Slovácko, zbývajících šest ligových duelů bylo odloženo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články