Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Češky brankou Dubcové porazili Bělorusko a vedou skupinu Ligy národů

České fotbalistky porazily v Lize národů Bělorusko 1:0 a v čele skupiny vystřídaly Bosnu a Hercegovinu. Zápas, který se hrál na neutrální půdě v Györu, rozhodla v nastavení prvního poločasu Kamila Dubcová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bělorusko – Česko

Svěřenkyně trenéra Karla Rady využily pátečního zaváhání Bosny a Hercegoviny, která podlehla ve Slovinsku 1:2 a utrpěla první porážku. České reprezentantky mají na prvním místě dvoubodový náskok a mají na dosah postup do nejvyšší Ligy A. Vybojovat ho mohou v úterý v Pardubicích proti Slovinsku, které loni v září v úvodním utkání Ligy národů zdolaly v Kršku 2:0.

Rozhodl pokutový kop Dubcové. Penaltu za faul na Evu Bartoňovou sice česká hráčka neproměnila, když trefila břevno, ale míč se k ní znovu dostal, a napodruhé už záložnice AC Milán uspěla. Utkání se mělo hrát v pátek, ale kvůli nezpůsobilému terénu po dešti bylo odloženo.

S Běloruskem, které kvůli sankcím za válku na Ukrajině nesmí hrát doma, si české fotbalistky poradily i loni, kdy v Chorvatsku zvítězily 2:1.

Jubilejní 100. reprezentační zápas v Györu odehrála kapitánka Klára Cahynová.

Bělorusko – Česko 0:1 (0:1)

Branka: 45.+1 K. Dubcová. Rozhodčí: Medjedovičová (Srb.).

Sestava Česka: Lukášová – Šlajsová, Dědinová, Pochmanová, Bartoňová – K. Dubcová, Černá (84. Kotrčová), Cahynová – K. Růžičková (77. Krejčiříková), Stašková (90. Křivská), Khýrová (90. Mrázová). Trenér: K. Rada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články