Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

SESTŘIH: "Devatenáctky" v klíčovém duelu kvalifikace s Ukrajinou uspěly 1:0

I v dalším ročníku kvalifikace mistrovství Evropy žen do 19 let se česká reprezentace představí v elitní Lize A. Svěřenkyně trenéra Navrátila si účast pojistily výhrou 1:0 nad Ukrajinou. Kvalifikaci na červencové ME v Litvě uzavřou úterním zápasem s favorizovanou Francií. Přímý přenos duelu bude od 15:55 vysílat ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko "19" – Ukrajina "19"

České reprezentantky začaly druhé utkání kvalifikace velmi aktivně. Postřeh ukrajinské brankářky Novikovové vyzkoušela po půl minutě hry Albina Goretkiová. A v agresivním atakování devatenáctileté hráčky nepřestaly.

Již v prvním poločase dokázala po centru Vithové umístit balon do brány Jančářová. Gól však v neradost domácího publika neplatil, protože míč tesně opustil před přihrávkou hrací plochu. O první a nakonec i jedinou branku se postala v 71. minutě střídající Veronika Sladká, která po povedené přihrávce Vithové z malého vápna neminula.

Vítězstvím nad Ukrajinou si tak Češky pojistily účast v Lize A i pro příští rok. Kvalifikaci na letošní mistrovství Evropy uzavřou v Blšanech úterním zápasem proti favorizované Francii, jež si poradila i s předchozími přemožitelkami českého výběru z Norska. V případě výhry by tak teoreticky mohly ještě ze skupiny postoupit. Seveřanky by však musely prohát s Ukrajinou.

Česko "19" – Ukrajina "19" 1:0 (0:0)

Branky: 71. Sladká. ŽK: Krasnoborodko (UKR). Rozhodčí: Georgieva – Valeva (obě Bulharsko), Milošević (Srbsko).

Sestava: Jílková – Polášková, Obadalová, Bárková, Krejčová – Bendová, Goretkiová (66. Sladká) – Kadlecová (66. Krůtová), Truxová (50. Hlaváčová), Vithová (86. Matušková) – Jančářová. Trenér Jan Navrátil.

Zdroj
ČT sport, fačr

Hlavní zprávy

Nejčtenější články