Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Fotbalistky na úvod kvalifikace doplatily na rohové kopy

České fotbalistky podlehly v prvním duelu kvalifikace mistrovství Evropy žen do 19 let s favorizovaným Norskem 0:4. Na domácím hřišti v Blšanech se nechaly trestat zejména z rohových kopů, ze kterých od severských soupeřek inkasovaly dvě branky již v prvním poločase. Další utkání sehrají svěřenkyně Jana Navrátila v sobotu 6. dubna proti Ukrajině. Přímý přenos vysílá od 15 hodin ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání kvalifikace na ME Norsko "19" – Česko "19"

Norské soupeřky dostaly český výběr do devatenácti let pod tlak již v úvodních minutách. Gólmanka Vanesa Jílková sice pokryla i čtvrtý rohový kop, na následnou dorážku Mii Hambro Svendseové však ve 12. minutě již nedosáhla. Z podobné situace po rohovém kopu skóre navýšila zcela osamocená Tomine Svedheimová, a lvice tak po úvodním poločase prohrávaly 0:2.

Změna stran svěřenkyním trenéra Navrátila prospěla. Lvice byly aktivnější na míči i v obraně. Dostaly se celkem k patnácti střelám, ale ani jednu nedokázaly proměnit. Naopak v 88. minutě po povedené souhře se z vápna trefila Linnea Saelenová. Vítěznou tečku na 4:0 střelila v nastavení Martine Fengerová.

České reprezentantky si reputaci mohou napravit v sobotním duelu s Ukrajinou, která podlehla Francii 2:0. Sobotní zápas je zároveň pro český výběr klíčový, neboť napoví o jejich šanci setrvat v elitní Lize A.

Norsko – Česko 4:0 (2:0)

Branky: 12. Svendsenová, 22. Svendheimová, 88. Saelenová, 90+2. Fengerová. ŽK: Brakstadová, Melgardová (NOR). Rozhodčí: Georgievaová – Valevaová (obě Bulharsko), Lutzová (Německo).

ČeskoJílková – Polášková, Obadalová, Bárková, Krejčová – Bendová, Hlaváčová (56. Sladká) – Kadlecová (71. Krůtová), Truxová (71. Goretkiová), Vithová (87. Setničková) – Jančářová.

Zdroj
ČT sport, facr.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články