Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Showpower suverénně ovládl Cenu zimního favorita

Vítězem 84. ročníku Ceny zimního favorita se stal Showpower se španělským žokejem Borjou Fayosem. V nejvýznamnějším dostihu dvouletých koní v České republice vládl prakticky od startu. Druhý skončil jeho stájový partner Gabon a třetí San Sebastian.

Je nám líto, video expirovalo.
Hlavní dostih Cena zimního favorita

Showpower, Gabon i San Sebastian patřili k největším favoritům dostihu, trojici doplňovala i podle předpokladů také klisna Kudafushi. Showpower se po celých 1600 metrů délky dostihu pohyboval na čele a v cílové rovince se od svých soupeřů ještě vzdálil.

Stáj Statek Blata Český ráj oslavil na Hipodromu v Mostě dvojité vítězství i ke spokojenosti trenérky vítězných koní Janáčkové Koplíkové. "Není to pro mě překvapení, že to takto dopadlo," uvedla v cíli. Budoucnost obou hřebců ale vidí odlišně. "Vypadá to, že Gabona budeme asi natahovat, ale pro Showpowera je těch 1600 metrů už jeho maximum."

Dostihová sezona se uzavře v listopadu v Pardubicích.

Dostihový mítink v Mostě:

Cena zimního favorita, rovinový dostih (1600 m, dvouletí koně, dotace 550.000 korun): 1. Showpower (ž. Fayos Martin, tr. Janáčková Koplíková, stáj Statek Blata Český ráj), 2. Gabon, 3. San Sebastian. Čas: 1:40,04. Výrok: velmi lehce 6 - 1/2 - 6.

Českomoravská cena, rovinový dostih (1400 m, tříletí a starší koně, dotace 150.000 korun): 1. Caucasian (ž. Florian, tr. Kobzarev, stáj The Sons of Sharpour), 2. Devil in Pink, 3. Hidden Colony. Čas: 1:23,85. Výrok: lehce 5 - 1 1/4 - 3.

Velká podzimní cena primátora města Mostu, rovinový dostih (2000 m, tříletí a starší koně, dotace 150.000 korun): 1. Willemine (Fialová, tr. Urbánek, stáj Lokotrans), 2. Charpentier, 3. Whirl Wind Girl. Čas: 2:03,89. Výrok: jistě 1 1/4 - hlava - kr. hlava.

Další dostihy:

I. Zabyak (ž. Fayos) - Elery - Dancing Light,

II. Summer City (ž. Foret) - Yasánek - Vienna Calling,

III. Discovery Day (Neprašová) - Roman Warrior - Tony Boy,

IV. San Chagall (ž. Janáček) - Triplex - Happy Scarlett,

VIII. Aiyala (žk. Roman) - Gajda - Miss O'Shea,

IX. Varimingo (ž. Chaloupka) - Arielle - Wopart.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články