Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Přivítá Nové Město biatlonisty? Kvůli koronaviru to bude nutné zvážit, upozornil premiér Babiš

Nic ještě není jisté a finální slovo může padnout do středečního poledne. Kvůli koronaviru je třeba zvážit pořádání Světového poháru v biatlonu plánovaného na druhou polovinu příštího týdne v Novém Městě na Moravě. Uvedl to na tiskové konferenci premiér Andrej Babiš (ANO). Věc průběžně konzultuje s hejtmanem Vysočiny Jiřím Běhounkem (ČSSD). Představitelé státu se budou situací zabývat na pondělním jednání bezpečnostní rady.

Vysočina Arena - dějiště SP v biatlonu
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Pořádání Světového poháru v biatlonu stojí podle Babiše 60 milionů korun a prodány byly vstupenky za 22 milionů. "Lidé se na to těší, přijde obrovský počet lidí," uvedl.

Pořádání hromadných akcí je ale podle něj třeba posoudit. Zmínil mimo jiné zrušení autosalonu v Ženevě.

Je nám líto, video expirovalo.
Vyjádření premiéra Babiše k pořádání SP v biatlonu v Novém Městě

Organizátoři poháru v Novém Městě na Moravě již dříve uvedli, že jsou připraveni řídit se pokyny státní správy ohledně opatření kvůli koronaviru. Doufají ale, že se závody ve Vysočina Areně, na které se příští týden od čtvrtka do neděle chystají desetitisíce fanoušků, uskuteční podle plánu.

"Jsou vyšší principy než biatlon. Budeme obezřetní, budeme to sledovat a případě plnit pokyny státní správy a pokud možno nebudeme nic měnit na scénáři," uvedl na středečním brífinku šéf českého biatlonu Jiří Hamza.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články