Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

USK zahrál podstatně lépe a podruhé porazil brněnské Žabiny

USK Praha nepřipustil opakování scénáře z druhého utkání, které Pražanky překvapivě prohrály, a ve třetím duelu jasně porazily Žabiny Brno 83:61. USK nyní vede finálovou sérii 2:1 na zápasy. Cestu za čtrnáctým titulem za sebou může završit v neděli v Brně. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USK Praha – Žabiny Brno

Nejlepší hráčkou Pražanek byla Australanka Ezi Magbegorová, která zaznamenala double double za 22 bodů a jedenáct doskoků. Její španělská spoluhráčka María Condeová přidala 19 bodů. Žabinám nepomohlo sedmnáct bodů Američanky Elissy Cunaneové.

Pražankám se vrátila do sestavy pivotka Emese Hofová, která v Brně kvůli zranění nedohrála. Chyběla naopak Nyara Saballyová. Žabinám se podařilo zachytit úvod zápasu a po deseti minutách hry držely nerozhodný stav 15:15.

Obhájkyně titulu odskočily až ve druhé čtvrtině. Po nájezdu Condeové získaly poprvé dvojciferné vedení 29:19 a kouč hostů Viktor Pruša si vzal oddechový čas. Náskok Pražanek narostl na 15 bodů (41:26) a Žabiny zvládly skóre v závěru poločasu jen lehce korigovat. Nejlepší střelkyní domácích byla se čtrnácti body Condeová, v dresu Brna dala o tři body méně Petra Záplatová.

Domácí basketbalistky pokračovaly i po přestávce v koncentrovaném výkonu a jejich náskok rostl. Obrana Žabin přestala být dostatečně pevná a hráčky USK získávaly často snadné pozice. Třetí čtvrtinu ovládly 24:11 a vedly před závěrečnou částí o 25 bodů. Magbegorová už měla na kontě double double.

Brňanky stáhly v závěrečné desetiminutovce manko na 14 bodů, úřadující šampionky ale drama nedovolily. V závěru opět odskočily, vyhrály o 22 bodů a porazily Žabiny největším rozdílem v sezoně.

Finále play-off basketbalové ligy žen – 3. zápas:

ZVVZ USK Praha  Žabiny Brno 83:61 (15:15, 42:30, 66:41)

Nejvíce bodů: Magbegorová 22, Condeová 19, Hofová 14 – Cunaneová 17, Záplatová 11, Kneževičová a Stoupalová po 9. Fauly: 22:19. Trestné hody: 15/12 – 23/18. Trojky: 7:3. Doskoky: 41:30. Stav série: 2:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články