Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vysočina oplatila Nitře porážku ze základní části a o Czech Bowl si zahraje s Ostravou

Před sezonou byly týmy Vysočina Gladiators a Ostrava Steelers pasovány do rolí hlavních favoritů na postup do finále Snapbacks ligy. Oba týmy předpoklady potvrdily a po výhrách v semifinálových zápasech si zajistily účast v Tipsport Czech Bowlu. Steelers přehráli Znojmo jasně 35:0 a Gladiators zvítězili nad Nitrou 38:28.

Radost hráčů Vysočiny Gladiators
zdroj: caaf.cz autor: Petr Milfait

Zápas mezi Vysočinou a Nitrou sliboval skvělou podívanou, v základní části zvítězil slovenský tým po dramatickém průběhu 42:41.

Gladiators usilovali nejen o odplatu, ale také o postup do domácího finále, které se bude hrát v neděli 16. července na stadionu fotbalového FC Vysočina v Jihlavě.

Útok domácích si do semifinále přenesl skvělou formu ze základní části a v prvním poločase předvedl téměř bezchybný výkon.

O hlavní porci yardů se starali především quarterback Jan Dundáček společně s Janem Dunovským, kdy tato dvojice hned v úvodním drivu pomohla přiblížit se k endzóně soupeře.

První tažení úspěšně zakončil nikým nebráněný David Calta, pro kterého už nebyl problém doběhnout do endzóny.

Také útok Nitry v úvodu zápasu potvrdil svou vysokou produktivitu z letošní sezony. Boris Bútora, který v základní části překonal rekordy v počtu touchdownů i yardů, poslal dlouhou přihrávku na Ľuboše Paprčku a Knights byli rychle u endzóny soupeře. První drive hostů přetavil v touchdown running back Patrik Klementovič.

Obrana Knights v prvním poločase nenašla recept na útok domácích, a ti tak skórovali ze všech drivů. Další touchdowny si připsali Patrick Blackwood a Matěj Majerčák. Další body pak přidal field goalem Petr Kodým a do poločasové přestávky šli Gladiators s vedením 24:14.

Je nám líto, video expirovalo.
Vysočina je po výhře nad Nitrou potřetí za sebou ve finále

Do druhé poloviny zápasu vstoupili lépe Knights. Nejprve rychle snížili touchdownem Matúše Kotory a následně se jim poprvé v zápase podařilo zastavit útok soupeře.

Získanou převahu ale nedokázali hosté využít, a naopak důležitý moment si připsal obránce Gladiators Stanislav Lepič, který dokázal ve své endzóně zachytit pass Bútory. Slovenský tým tak vyšel z tohoto drivu naprázdno.

Gladiators využili velmi rychle získaného míče a Jan Dunovský prokličkoval téměř přes celé hřiště a dostal se s míčem jen pár yardů od endzóny. Patrick Blackwood si poté připsal druhý touchdown v zápase a navýšil skóre na 31:21.

Naději pro svůj tým vykřesali Bútora s Paprčkou na začátku čtvrté čtvrtiny. Nejprve po 40yardovém spojení vzduchem společně posunuli svůj tým na hranici redzóny a následně na dlouhý čtvrtý down zkompletovali i 25yardový pass.

Po něm byl útok Nitry pouhý yard od endzóny soupeře. S touto pozicí si poradil Martin Pargáč a Knights znovu ztráceli jen tři body.

Hosté se pokusili překvapit soupeře krátkým onside kickem, míč ale získal pro Vysočinu Vít Bezecný. I tak ale měli ještě pět minut před koncem šanci otočit skóre zápasu.

To se jim nepovedlo, když Bútora ve snaze získat první down ztratil míč, který zalehla obrana Gladiators.

Klíčový moment Gladiators využili v pojišťovací touchdown, který zaznamenal Dundáček tři minuty před koncem zápasu a zvýšil na 38:28.

Hosté se ještě pokusili nepříznivý stav zvrátit, ale přihrávku Bútory vystihl obránce Jindřich Karban a definitivně tak zpečetil postup Gladiators do finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Ostrava smetla Znojmo a zahraje si o Czech Bowl

Hráči Steelers byli v semifinále proti Znojmu Knights jasným favoritem. Knights se navíc pro semifinálový zápas museli obejít bez amerického quarterbacka Tylera Callense, který si poranil ruku. Při této absenci se dalo očekávat, že zápas nebude mít vyrovnaný průběh.

Obrana Steelers držela oslabeného soupeře daleko od své endzóny, a tak body přidávali pouze domácí. Hned v úvodní čtvrtině si quarterback Bradley Jones připsal dva touchdownové passy na Jana Vysloužila a Jakuba Řeháčka.

Pohodlný náskok 21:0 z prvního poločasu dokázali Steelers ve druhém poločase ještě navýšit po touchdownech Jiřího Šimečky a Dominika Dvorského. Steelers zvítězili nad Knights 35:0 a v letošní sezoně jsou stále bez prohry.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články