Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Nymburk zametl s oslabenou Ostravou i podruhé, vyhrál o 52 bodů

Po nedělním vítězství 92:69 si basketbalisté Nymburku pochutnali na Ostravě i ve druhém utkání semifinálové série, tentokrát výsledkem 112:60. Osmnáctinásobní šampioni měli nad senzačním čtvrtfinálovým přemožitelem obhájců titulu z Opavy navrch až o 59 bodů. Nejlepším střelcem byl Američan v domácím dresu Ty Gordon, který zatížil konto slezského týmu 22 body. Další zápas je na programu ve čtvrtek v Ostravě.

Trenér basketbalistů Nymburku Francesco Tabellini a Ty Gordon
zdroj: ERA Basketbal Nymburk autor: David Šváb

Hostujícímu týmu scházel stejně jako v předchozím duelu Michal Svoboda a nenastoupil ani Američan Jarrid Rhodes. V průběhu střetnutí se navíc zranil i Dominik Heinzl.

"To jsou tři kluci vesměs ze základu. Kluci z lavičky bojovali, ale kvalita a šíře nymburského kádru se prostě projevily. Bohužel jsme malí, takže nás přeskákali," řekl v České televizi ostravský trenér Adam Choleva.

"Takových proher už jsme tady zažili. Bohužel to nebyla výjimka. Výsledek je hrozný, ale je to play-off. Tam se nehledí na bodový rozdíl, ale počet vítězství. Zatím je to 0:2 a uvidíme, co se stane u nás doma. Potřebujeme někoho z těch zraněných hráčů," doplnil kouč Ostravy. V jejím dresu dal dvouciferný počet bodů jen Elyjah Williams (11 bodů).

Nymburský rozehrávač Jakub Tůma očekává, že ve Slezsku bude Nová huť mnohem těžším soupeřem. "Myslím, že Ostrava se dá trochu do kupy. Mají zraněné nějaké hráče. Budou mít širší rotaci. Bude to úplně jiný zápas než tady," řekl autor 14 bodů včetně čtyř trojek.

Nymburk – Ostrava 112:60 (26:13, 55:27, 85:41)

Nejvíce bodů: Gordon 22, Stephens a Tůma po 14 – Williams 11, Š. Svoboda a Janů po 8. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články