Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Nitra a Znojmo vyhrály rozhodující zápasy a postupují do semifinále Snapbacks ligy

Až v posledním kole základní části Snapbacks ligy amerického fotbalu se rozhodlo o zbývajících dvou postupujících do semifinále. Z rozhodujících výher se v přímých soubojích radovaly oba "rytířské" kluby, Nitra a Znojmo. Hráči Vysočiny Gladiators a Ostravy Steelers už měli jistotu prvního místa ve skupinách zajištěnou s předstihem.

Je nám líto, video expirovalo.
Znojmo vybojovalo v Ústí nad Labem postup do semifinále

Zápas mezi Ústí nad Labem a Znojmem měl punc neoficiálního čtvrtfinále. Vítězství zajišťovalo účast mezi nejlepší čtyřkou a semifinálový souboj s Ostravou.

Domácí Blades se v průběhu sezony opírali především o hru obrany a special týmů. Tento recept v klíčovém zápase nestačil a útok Knights se dokázal prosadit.

Receiver Vojtěch Vojtěch si připsal dva důležité touchdowny. Nejprve s vypršením času prvního poločasu poslal tým do vedení 14:7 a následně před koncem třetí čtvrtiny navýšil skóre na 20:7. Quarterback Tyler Callens v závěrečné čtvrtině přidal pojistku po 1yardovém běhu do endzóny.

Blades se celou základní část trápili s produktivitou v útoku a také proti Knights se neprosadili, když se o jediný touchdown v zápase postaral Václav Bartoš.

Slovenské derby ovládla i podruhé Nitra

Postupový scénář ve východní skupině byl podobně jednoduchý. Vítěz zápasu mezi Nitrou a Bratislavou postupuje do semifinále proti Vysočině, pro poraženého sezona skončí.

Domácí Knights byli favority zápasu, ale jejich útok nedokázal v úvodu navázat na dominantní výkony z předchozích zápasů a obrana Monarchs držela soupeře daleko od své endzóny.

Ani Monarchs vedení quarterbackem Brettem Coxem se na začátku zápasu nedokázali výrazně prosadit, a tak první čtvrtina skončila bez bodu.

Navzdory předzápasovým předpokladům to byl útok Monarchs, který se na hřišti dokázal posouvat a jejich snažení vyústilo v první touchdown zápasu, kdy quarterback Cox z 10 yardů doběhl sám do endzóny.

Na vedení Monarchs dokázali domácí odpovědět hned v následujícím drivu. Bútora 25yardovým passem našel Ľuboše Paprčku a vyrovnal ligový rekord v počtu naházených touchdownů v základní části.

Knights se na rozdíl od hostů podařilo potvrdit kopem za bod a dostali se do vedení 7:6. Do konce poločasu se pak stihli prosadit ještě jednou.

Rekordní touchdownový zápis si Bútora připsal po pasu na Bíru, který 25 vteřin před koncem poločasu utekl obráncům a 23yardovým touchdownem navýšil poločasové skóre na 14:6.

Pokračování v ofenzivní smršti domácích se ale nekonalo. Obrana Monarchs dokázala držet svůj tým v zápase a útok v průběhu třetí čtvrtiny došel k endzóně a field goalem snížil na 14:9 pro domácí.

Šanci na otočení skóre dostali Monarchs v závěrečné čtvrtině. Domácí se pokusili Bratislavu překvapit a místo avizovaného field goalu se pokusili o přihrávku do endzóny.

Tento pokus byl neúspěšný a Monarchs se v následujícím dlouhém drivu dostali až na 26 yardů od endzóny soupeře. Tam jejich snažení skončilo neúspěšným čtvrtým downem.

Definitivní zlom přišel 39 vteřin před koncem zápasu, kdy Paprčka dosprintoval do endzóny a uzavřel skóre na 21:9.

Steelers i Gladiators zakončili základní část vítězně

Ostrava se proti Přerovu prosadila až ve druhé čtvrtině, kdy quarterback Bradley Jones hodil touchdownové pasy na Jiřího Šimečku a Petra Škváru.

Hattrick dovršil Jones na začátku třetí čtvrtiny, kdy našel Jiřího Ličku. Obrana ostravského týmu držela zápas pod kontrolou a Steelers se mohli radovat z výhry 21:7 a z neporazitelnosti v základní části.

Také Gladiators přistoupili k poslednímu zápasu základní části zodpovědně a na Brno vlétli v plné síle. Vše otevřel úvodním kickoff returnem pro touchdown Jan Dunovský.

Vysočina si v úvodu zápasu rychle vybudovala pohodlný náskok a na začátku druhé čtvrtiny vedla 28:0. Domácí i dál drželi vysokou produktivitu, a nakonec zvítězili vysoko 55:6.

Výsledky 10. kola ligy amerického fotbalu:

Nitra Knights – Bratislava Monarchs 21:9, Ústí nad Labem Blades – Znojmo Knights 7:29, Ostrava Steelers – Přerov Mammoths 21:7, Vysočina Gladiators – Brno Alligators 55:6.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články