Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přerov zaskočil favorizované Znojmo, slovenské derby ovládla Nitra

Také 2. kolo Snapbacks ligy amerického fotbalu přineslo výhru papírového outsidera. Přerov dokázal odčinit vysokou prohru z úvodního kola a zvítězil na domácím hřišti na Znojmem. Ve slovenském derby v Bratislavě se po velkém boji radovala z výhry Nitra. Gladiators i Steelers potvrdili roli favoritů a připsali si druhou výhru v sezoně.

Utkání Přerov Mammoths – Znojmo Knights
zdroj: caaf.cz autor: Tomáš Žák

Mammoths v 1. kole prohráli vysoko 0:37, naopak Znojmo překvapilo výhrou nad Nitrou. Do vzájemného zápasu tak šli Knights v roli jasného favorita.

Od začátku zápasu na hřišti dominovaly obě obrany, které nedovolily soupeřům ohrozit endzónu. Díky lepší pozici na hřišti dokázali domácí Mammoths přetavit útočné snažení ve tři úspěšné kopy na branku a vybudovali si náskok 9:0. O všechny kopy se postaral Miroslav Večerka.

Na touchdowny si fanoušci museli počkat do závěrečné čtvrtiny, kdy se Znojmo nadechlo k obratu. Volodymyr Hrynkiv dlouhým pasem našel v endzóně Jakuba Čermáka a krátce poté si touchdown připsal po zemi také Stanislav Benc.

Znojmo se tak 7 minut před koncem zápasu dostalo do vedení 13:9, do té doby skvěle hrající obrana Knights ale závěrečný nápor domácích neustála.

Quarterback Michal Stoklásek našel dvě minuty před koncem 26yardovým pasem Filipa Novotného, který dokázal v endzóně zkrotit přihrávku a vrátil Mammoths vedení 16:13.

Znojmo stále mělo dostatek času alespoň na vyrovnání. Hrynkiv dlouhým během posunul útok na polovinu soupeře, ale při následném pokusu o běh mu vypadl míč, kterého se zmocnila obrana Mammoths. Přerov tak uhájil těsné vedení 16:13 a připsal si první výhru v sezoně.

Slovenské derby ovládla Nitra

Zápas mezi Bratislavou Monarchs a Nitrou Knights nabídl řadu chyb, kterých soupeři dokázali využít. Hned druhou akcí zápasu hodil quarterback Monarchs Desmond Prusia přihrávku pouze do rukou obránce Nitry. Knights ale z turnoveru dokázali vytěžit pouze field goal.

Chyb se nevyvarovali ani hráči Nitry, když po své chybě při odkopu věnovali míč soupeři v bezprostřední blízkosti vlastní endzóny.

Dobrou pozici ale Monarchs nevyužili a Prusia hodil druhou interception. Na druhé straně Boris Bútora dokázal 55yardovým touchdownem navýšit skóre na 10:0.

Druhá čtvrtina nabídla hned pět skórování. Na touchdown Monarchs dokázal bleskově odpovědět Tyrone Clark z kick-off returnu. Loňský nejužitečnější obránce soutěže byl kromě toho výraznou postavou v obraně a také nastupoval v útoku jako running back.

Monarchs se dokázali z nepříznivého skóre oklepat. Po field goalu Petera Braunera dostali skvělou výchozí pozici, když se hostům nepovedl punt, který skončil pouze čtyři yardy od vlastního brankoviště. Skvělou pozici využil pro touchdown Juraj Sanitra.

Následně se podařilo skórovat také obraně Monarchs. Jakub Adamec zvedl fumble a doběhl s ním až do endzóny, čímž poslal svůj tým do vedení 24:20.

Ve druhém poločase se ukázala pasová síla Knights, když se o touchdowny postaraly dvě největší opory. Nejprve Ľuboš Paprčka otočil vedení zpět pro svůj tým a následně Mário Bíro navýšil na 34:24. Monarchs už v závěru dokázali pouze snížit na konečných 31:34.

Favorité s přehledem zvítězili

Gladiators se proti Ústí nad Labem Blades obešli i bez hvězdného quarterbacka Jana Dundáčka. Jeho roli převzal Vít Bezecný a i s ním si Gladiators došli k výhře 49:7.

Také Steelers nedovolili překvapení, když na hřišti Pardubic Stallions zvítězili 35:6. Oba favorité skupiny Sever se utkají proti sobě ve 3. kole.

Výsledky 2. kola Snapbacks ligy:

Přerov Mammoths – Znojmo Knights 16:13, Bratislava Monarchs – Nitra Knights 31:34, Vysočina Gladiators – Ústí nad Labem Blades 49:7, Pardubice Stallions – Ostrava Steelers 6:35.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články