Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Konec jedné éry. Po Bradym se loučí s Patriots také trenér Belichick

U týmu vydržel 24 sezon a za tu dobu se stal jedním z nejúspěšnějších trenérů v historii NFL. Hlavní kouč Bill Belichick skončí na lavičce New England Patriots s celkovým ziskem šesti Super Bowlů, což žádný jiný kouč nedokázal. O jeho odchodu z Foxborough informovala zámořská média, klub by se měl k záležitosti vyjádřit později.

Bill Belichick
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Bob DeChiara

"Měli jsme vizi, že vybudujeme vítězný tým a výsledky překonaly mé nejdivočejší sny. Je čas jít dál. Těším se na to, co přijde," řekl Belichick. Jednasedmdesátiletý trenér má v plánu v lize pokračovat. Podle ESPN o něj mají zájem nejméně tři kluby.

Jednasedmdesátiletý Belichick má za sebou nejhorší sezonu v trenérské kariéře. Patriots vyhráli jen čtyři ze 17 zápasů základní části a skončili poslední v Americké konferenci.

Belichick se během tohoto ročníku stal teprve třetím koučem v historii NFL, který nasbíral v základní části 300 vítězství. V součtu s play-off má na kontě 333 výher a v historickém pořadí je druhý za Donem Shulou (347).

Belichick je jedním ze sedmi trenérů, kteří strávili v jednom klubu aspoň dvacet sezon. Kromě něj to zvládli George Halas (40 sezon), Curly Lambeau (29), Tom Landry (29), Don Shula (26), Steven Owen (24) a Chuck Noll (23). Zmíněná šestka se následně dostala do Síně slávy NFL. Belichickovým nástupcem by se mohl stát dosavadní kouč linebackerů Patriots Jerod Mayo, naopak Belichick by mohl podle zpráv ze zámoří zaplnit volné místo u Atlanty Falcons.

Poslední Super Bowl vybojoval před pěti lety. New England následně opustil hvězdný quarterback Tom Brady, bez kterého už se týmu tolik nedařilo.

"Tohle je hodně emotivní den pro mnoho našich fanoušků. Představuje konec jedné éry. Doufejme, že tady bude dál co slavit," řekl majitel Patriots Robert Kraft. "Trenér Belichick tu bude vždy oslavován jako legendární sportovní ikona a věřím, že se dostane do Síně slávy hned při prvním hlasování. Je to nejlepší trenér všech dob," prohlásil.

Zdroj
ČTK, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články