Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Extraligovou Plzeň nově povede Jandač

Novým trenérem hokejistů Plzně se stal Josef Jandač. Bývalý reprezentační kouč povede extraligový tým společně s Jiřím Veberem a Václavem Pletkou.

zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

"Josef Jandač je velmi zkušený trenér, má za sebou již několik angažmá v Čechách, v zahraničí a v neposlední řadě i u národního týmu. Líbí se nám jeho trenérská filozofie, věřím, že nám pomůže v oblastech, kde jsme nyní měli velké problémy," uvedl generální manažer a spolumajitel klubu Martin Straka

V uplynulé sezoně mužstvo vedli Petr Kořínek s asistentem Františkem Bombicem, na střídačce působil i Straka. Již v polovině března ale zástupci Plzně oznámili, že trenéři v klubu nebudou pokračovat.

Pětapadesátiletý Jandač trénoval naposledy v sezoně 2021/22 Spartu. V minulosti vedl i Liberec, České Budějovice nebo Pardubice. V KHL působil na střídačce Lva Praha i Magnitogorsku. U seniorské reprezentace byl asistentem Vladimíra Růžičky i Vladimíra Vůjtka. V sezonách 2016 až 2018 byl hlavním trenérem národního týmu.

"Uvědomujeme si, že po neúspěšné sezoně bylo nutné udělat změny. Vedle nového trenérského štábu dochází pochopitelně i k potřebnému hráčskému posílení. Věřím tomu, že všechny tyto kroky povedou k tomu, že budeme hrát takový hokej, který se bude líbit fanouškům, budeme úspěšní a společně nás to dovede zase o kousek výše," řekl Straka.

Plzeň letos počtvrté za sebou vypadla v předkole play-off poté, co prohrála 0:3 na zápasy s Litvínovem. V základní části obsadila Škoda stejně jako loni 12. místo.

Po sezoně v týmu skončili brankáři Samuel Hlavaj a Milan Klouček, obránce Martin Bučko a útočníci Aleksi Rekonen, Jakub Pour a Petr Straka. Do Mladé Boleslavi odešel sportovní manažer Tomáš Vlasák. Nováčky v kádru Západočechů se zatím stali útočníci Jakub Klepiš, Christophe Lalancette a Olivier Archambault nebo obránce Igor Merežko.

"Nikdo v klubu samo sebou není spokojený s výsledky minulé sezony, nicméně víme, že změna, kterou realizujeme, je dlouhodobý projekt. Proto se již nyní koukáme na další sezonu, kde chceme navázat na pozitivní věci, které se povedly, a výrazně zlepšit ty oblasti, kde nebyla spokojenost," uvedl spolumajitel a předseda představenstva Jan Šmucler, který do klubu vstoupil před rokem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články