Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Je nás tady hodně. Nezbývá nic jiného než makat, uvědomuje si Sedlák, jenž trénoval v řadě s Voženílkem

K reprezentaci před startem Českých her se už přidala pětice extraligových finalistů. Při tréninku národního týmu už byli k dispozici Tomáš Kundrátek s Danielem Voženílkem z mistrovského Třince a Libor Hájek, Jan Košťálek a Lukáš Sedlák ze stříbrného Dynama. Společně obsadili vedlejší šatnu, protože při širokém, sedmatřicetičlenném kádru se celý tým do jedné nevešel. Přímý přenos úvodního utkání poslední akce Euro Hockey Tour Česko – Finsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus ve čtvrtek od 17:30.

"Od toho je to sport, to je na tom to krásné. Na ledě bychom po sobě skočili, ale pak tady jsme v jedné šatně, povídáme si a vtipkujeme. O tom to je," řekl Sedlák. "Já si myslím, že jsme všichni normální lidi. Na ledě to je něco jiného než v osobním životě, v kabině nebo kdekoliv jinde. Pro svůj tým bychom všichni nechali duši, ale pak si podáme ruce. To je důležité a hezké na tom, že to není tak, že sem přijedeme a nebavíme se spolu. K tomu není žádný důvod. Teď jsme v jiném týmu."

Pardubičtí museli strávit zklamání, že se jim rozplynulo vedení 3:2 na zápasy a s tím i sen o prvním titulu od roku 2012. "Pro nás je to fajn, že do toho naskočíme hned zpátky a nemáme tolik času zaobírat se tím, co bylo. To je pro nás možná maličko lepší. Stejně to asi bude chvíli bolet, ale je fajn, že můžeme už myslet na něco jiného," prohlásil Sedlák.

S nedávným rivalem a přemožitelem Voženílkem se zařadil v tréninku i do jednoho útoku. "Možná ještě víc se (Voženílek) zaryl do paměti sparťanům s tím gólem těsně před koncem," připomněl Sedlák Voženílkovo vyrovnání sekundu před koncem šestého utkání semifinálové série, kterou Oceláři jako první tým v historii play-off extraligy otočili z 0:3 na 4:3 na zápasy. Což zase museli rozdýchávat jiní aktuální reprezentanti Michal Kempný, Jakub Krejčík, Filip Chlapík a Pavel Kousal.

Sedlák počítal s tím, že si vtípky vyslechne. "Už jsme to tady párkrát zaslechli, bylo jich docela dost a bude to asi pokračovat dál. Myslím si, ze je to správně," uvedl. "Samozřejmě je nepříjemné připomenout si tu porážku, prvních pár minut bylo možná trochu divných, ale pak jsme si o tom popovídali. Takový je život. Někdo vyhraje, někdo musí prohrát. Když stojíte proti sobě, tak máte chuť se v podstatě zabít, ale teď jsme spolu v jednom týmu a to nás teď spojuje. Teď bych zase proskočil zdí pro něho. Tak to prostě je," řekl Sedlák, který se s Voženílkem i Kundrátkem potkal v týmu při loňském MS.

V kádru je 22 útočníků a Sedlák je připravený o nominaci bojovat. "Cítím to tak, že je nás tady hodně a jedu se o to poprat. Jak to bude se sestavou v zápasech, to se uvidí. Všichni kluci tady máme cíl jasný a je nás tady hodně. Konkurence je velká. Nezbývá nic jiného než makat a poprat se o nominaci," doplnil Sedlák.

Voženílek zkrátil oslavy i účes

Voženílek, vyhlášený mezi soupeři nepříjemným stylem hry, má nyní extraligové rivaly na své straně. "Trochu jsme to probrali, jsme sami společně v jedné kabině. Teď jsme jeden tým, takže víc k tomu nemám co říct. Všechno zapomenuto není, občas si něco připomeneme, ale hokej je hra a hodně věcí se potom odpouští. S kluky z Budějovic i ze Sparty jsem něco stihl probrat, nějaké narážky tam jsou, ale to k tomu patří," prohlásil třinecký útočník.

Stihl i výrazně zkrátit svůj dlouhý účes. "Po oslavách jsem zašel ke kadeřníkovi, že to potřebuju trochu zkrátit, a on to vzal trochu víc. Nevadí," řekl s úsměvem Voženílek. O žádnou sázku prý nešlo. "Jenom mě to trochu rozčilovalo. V play-off jsem to chtěl držet. Snad nedopadnu jako Samson," jmenoval biblickou postavu, která po stříhání vlasů ztratila svou obrovskou sílu.

On sám sil cítí dostatek i po třech sedmizápasových sériích. "Každý zápas je takový trénink, beru to takhle. Pár dní stačí na regeneraci a pak se jede na nanovo," podotkl Voženílek. Byl rád, že na rozdíl od loňska, kdy se dostal do kádru kouče Kariho Jalonena na šampionát v Rize a Tampere, stihl i úterní mistrovskou jízdu městem. "To bylo skvělé, to jsem si užil a večer jsem přijel už sem. A teď už se soustředím jenom na národní tým," podotkl Voženílek.

Kouč Radim Rulík v úterý Voženílka pochválil, že bylo při telefonickém rozhovoru evidentní, že oslavy byly u něj mírné. "My jsme jeli z Pardubic, skončili jsme pozdě, v autobuse jsem si to užil a pak už jsem nikam nepokračoval. Šel jsem spát. V pondělí mi volal pan trenér, a jak zavolal, tak jsem věděl, že se musím hlídat a být zodpovědný," řekl Voženílek.

Že se MS koná v Praze, to nebere jako extra motivaci. "Místo nehraje roli, jel bych, ať by to bylo kdekoliv," uvedl Voženílek, který byl na všech třech dosavadních turnajích Euro Hockey Tour v sezoně. "Zpětně jsem za to rád. Trenéři vědí, co ode mě očekávat, já znám systém, času není zase tolik. Vím, jak se tady hraje, co se po nás chce. Za to jsem rád, že jsem měl tu příležitost a mám tu zkušenost," dodal Voženílek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články