Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Důležité probrání volejbalistů Kladna. Domácí výhrou snížili semifinálovou sérii s Jihostrojem

Čtvrté semifinálové utkání si vynutili kladenští volejbalisté poté, co doma dokázali přehrát ve velmi vyrovnaném zápase 25:23, 27:25 a 25:14 České Budějovice. Sérii na tři vítězné duely tak snížili na 1:2 a o srovnání se pokusí před obrazovkami ČT sport na půdě Jihostroje ve středu od 17 hodin.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladno volejbal cz - VK Jihostroj České Budějovice

Kladenský tým před týdnem doma na českobudějovický celek nestačil. Bez zraněného brazilského smečaře Antonyho Goncalvese se trápil a následně Jihočeši uspěli i doma (3:1). V sobotu však hostům nevyšly koncovky prvního ani druhého setu, prohráli je 23:25 a 25:27, přičemž měli ve druhém setbol. Kladno naopak pokračovalo v tlaku a poslední sadu Orli ovládli 25:14. Lídrem byl s 22 body lotyšský univerzál Kristaps Platačs, jemuž se začátek série vůbec nepovedl.

"Neměli jsme co ztratit. Dali jsme do toho všechno a hlavně dodrželi náš plán. Oproti prvnímu zápasu v Kladně jsme byli od rána dobře nastavení, ať to bylo na mítinku, nebo na poradě před utkáním," řekl Platačs.

Jihostroj v úvodní sadě na chvíli zastavila i kuriózní situace. Za stavu 12:15 si argentinský smečař Ignacio Luengas utrhl při rozběhu na smeč podrážku a dohrával utkání s náhradními botami. Hned během oddechového času mu dal spoluhráč Matěj Emmer svoje.

V první koncovce Kladno zvládlo těžkou situaci. Blokař Lukáš Kyjanica přišel posílit obranu na síti místo nahrávače Josého Nevese a dostal nahrávku, kterou z netradičního postu proměnil. Hvězdou druhého dramatického setu byl zase finský smečař Niklas Seppänen. Pak už se Jihostroj do tempa nedostal.

"Oba úvodní sety jsme začali dobře, bohužel prohrané koncovky se promítly do třetího setu," uvedl polský kouč Jihočechů Andrzej Kowal.

Čtvrtý zápas semifinálové série začne ve středu v Českých Budějovicích v 17:00. Na svého finálového soupeře již čekají úřadující domácí šampioni Lvi Praha, protože Příbram porazili v pátek i potřetí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články