Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Plavání 2024

Český paralympijský výbor slaví 30 let, největší úspěchy připomíná výstava u Národního divadla

Český paralympijský výbor (ČPV) oslavil 30. výročí svého založení výstavou fotografií u Národního divadla. Vznikl jako paralelní organizace Českého olympijského výboru 26. ledna 1994, od té doby přivezli čeští reprezentanti z paralympijských her více než 150 medailí.

Je nám líto, video expirovalo.
Výstava u Národního divadla připomíná 30 let paralympijského výboru

Výstavu, která ukazuje největší úspěchy českého parasportu, otevřel přestřižením pásky předseda Českého paralympijského výboru Zbyněk Sýkora.

"Mezi naše největší ikony patří Jirka Ježek se šesti zlatými medailemi a Kateřina Teplá s pěti zlatými. Jsme hrdí nejen na tyhle sportovce, ale i na aktuální hvězdy a na nováčky," uvedl Sýkora.

Šéf ČPV připomněl, že vedle hrdého ohlédnutí za sportovními úspěchy v uplynulých desetiletích musí výbor hledět také do budoucnosti.

"Naším cílem je ukázat parasport co nejširšímu publiku a získat tak více fanoušků i aktivních sportovců. Dlouhodobě se zaměřujeme na větší propojení parasportu a sportu nehandicapovaných," dodal.

K tomu, aby čeští parasportovci zůstali konkurenceschopní, potřebují hlavně odpovídající podmínky na přípravu.

"Potřebujeme pomoci s infrastrukturou a aby v klubech přijímali parasportovce. Jsme moc rádi, že sportovní prostředí vnímá naše motto, že sport je jen jeden," řekl místopředseda ČPV Roman Suda.

Výstava fotografií na piazzettě Národního divadla potrvá do konce února. Výročí se pak bude slavit také na galavečeru ČPV 9. dubna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články