Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ragbistům vyšel vstup do zápasu a na Markétě přehráli Chorvatsko

Čeští ragbisté si připsali první vítězství v aktuální sezoně mistrovství Evropy divize Trophy. Na Markétě porazili svěřenci Miroslava Němečka Chorvatsko 48:22 zejména díky povedenému vstupu do utkání, bonusový bod získali Češi už po sedmnácti minutách. Dvě pětky položil Kryštof Kohout, třinácti body přispěl k výhře kopáč Martin Cimprich. V dalším kole ME hostí český tým Litvu, přímý přenos sledujte v sobotu 25. listopadu od 13:55 na ČT sport Plus.

Zatímco ve Stockholmu Češi jen marně dotahovali skóre, tentokrát sami zahájili zápas náporem a po 22 minutách vedli 31:0 po pětkách Vojtěcha Vomáčky, Patrika Pavlíka, Samuela Dupuye i kapitána Dana Hoška a Cimprichových kopech.

Teprve potom se prosadili i Chorvaté, ale poločasové skóre stanovil Kohout. "Vstup se nám povedl na jedničku, s tím jsme ani nepočítali, ale kluci předvedli super hru," řekl asistent trenéra Pavel Vokrouhlík České televizi.

Ve druhém poločase měl častěji míč v držení soupeř, ale domácím se z protiútoků povedlo zabodovat zásluhou Adama Koblice, který s míčem přeběhl prakticky celé hřiště, a znovu Kohouta.

Soupeř nakonec v závěru přetavil převahu ve tři pětky, získal bonusový bod a druhý poločas dokonce vyhrál, ale české vítězství v ohrožení nebylo.

"Konečně spokojenost, sice druhý poločas nebyl moc ideální, neměli jsme moc balon a museli jsme hodně bránit, ale alespoň jsme si vyzkoušeli obranu a ta byla mnohem lepší než ve Švédsku," řekl trenér Němeček.

Výsledek utkání II. divize mistrovství Evropy v ragby:

Česko – Chorvatsko 48:22 (36:7)
Body: Cimprich 13, Kohout 10, Vomáčka, Pavlík, Dupuy, Hošek a Koblic po 5 – Jurišič 12, Vlajčevič a Vraneševič po 5.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články