Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Mbonambi kvůli obvinění z rasismu o finále ragbyového MS nepřijde

Jihoafrický ragbista Bongi Mbonambi nepřijde o sobotní finále mistrovství světa. Mezinárodní federace World Rugby (WR), která ho vyšetřovala kvůli obvinění z rasismu, oznámila, že nenašla dostatečné důkazy o tom, že by při semifinálovém utkání s Anglií urazil anglického reprezentanta Toma Curryho. V duelu o titul proti Novému Zélandu tak nebude úřadujícím šampionům chybět.

K urážce se zdůrazněním bílé barvy Curryho pleti mělo dojít v prvním poločase semifinálového duelu, který Jihoafričané v Paříži po obratu vyhráli 16:15. Mikrofony situaci nezachytily, WR ale po obvinění znovu prozkoumala všechny dostupné video- a audiozáznamy.

"Po zvážení všech dostupných důkazů včetně záznamu zápasu, audia a výpovědí obou týmů jsme rozhodli, že v současnosti neexistuje dostatek důkazů pro pokračování v případu. Věc je proto považována za uzavřenou, pokud se neobjeví nové důkazy," uvedla federace WR.

Rovněž konstatovala, že Curry stížnost vznesl v dobré víře a že neexistují žádné náznaky, že by jeho obvinění bylo záměrně nepravdivé nebo záludné.

Pokud by se nařčení z rasismu potvrdilo, hrozila jedné z opor Jihoafričanů suspendace. Pro obhájce titulu by absence Mbonambiho, jediného specializovaného mlynáře v týmu, znamenala citelnou ztrátu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články