Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Plavání 2024

Čeští ragbisté potrápili silné Švýcary, nakonec prohráli 25:41

V očekávaném souboji českých ragbistů se Švýcarskem domácí reprezentanti prohráli na stadionu Markéta 25:41. Národní tým neudržel nadějné poločasové vedení 20:17 a v druhé divizi mistrovství Evropy úrovně Trophy je druhý právě za celkem země helvétského kříže. Soutěž zakončí 23. března v Havířově duelem proti Ukrajině. Švýcaři vyhráli i třetí zápas a jsou na nejlepší cestě za účastí v baráži o postup do vyšší výkonnostní kategorie.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih ragby Česko – Švýcarsko

Deset bodů domácího mužstva obstaral kopáč Martin Cimprich, který otevřel skóre z trestného kopu, ale soupeř brzy otočil a ujal se vedení 17:6. Pak se podařilo položit pětky také českému výběru zásluhou Vladana Diviše a Jamese Faktora, na něž navázal proměněnými kopy Cimprich.

Druhý poločas ale vyšel lépe soupeři, který v zápase položil pět pětek a na české straně už dostal míč do koncové zóny jen Jakub Havel.

"Skóre neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti. Bohužel jsme si nepohlídali to, co jsme si řekli na začátku, tedy trestné kopy a roj Švýcarska. Měli jsme moc trestných kopů na nás a oni nás umleli velkým, těžkým rojem. Pak jsme dvakrát zaspali v obraně a dostali jsme zbytečné pětky, ale s výkonem jsme spokojení," prohlásil trenér Mirek Němeček.

"Dali jsme do toho všechno, bylo tam pár chyb. Čeká nás teď Ukrajina, musíme předvést úplně jiný výkon, hlavně co se týče herních standardek," doplnil kapitán Dan Hošek.

Česko – Švýcarsko 25:41 (20:17)

Body ČR: Cimprich 10, Diviš, Faktor a Havel po 5. Pětky: 3:5. Rozhodčí: Ferreira (Něm.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články