Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Horská a Gemov před MS chválí spolupráci s trenérkou Škábovou. Do Dauhá se těšíme, shodují se

V Kataru běží na plné obrátky dvacáté mistrovství světa v plaveckých sportech. Bazénoví plavci ale teprve přijdou na řadu. Česká výprava odletí do dějiště šampionátu do Dauhá z Prahy ve čtvrtek. Budou mezi nimi i Kristýna Horská a Ondřej Gemov. Oba si přejí co nejlepší výsledky, raději o nich ale nemluví nahlas, aby na sebe nešili moc velký tlak.

Ondřej Gemov
zdroj: REUTERS autor: Antonio Bronic

Barbora Seemanová dorazí do Kataru sólo. Bývalá svěřenkyně trenérky Petry Škábové přiletí z Vídně, kde se připravovala pod vedením svého trenéra Švýcara Gavrila Luky.

Uznávaná trenérka Škábová nyní vede další medailistku z mistrovství Evropy v krátkém bazénu, prsařku Kristýnu Horskou, a pátého ze stejného šampionátu, motýlkáře Ondřeje Gemova, který plave také trať 800 metrů volným způsobem.

"Někdy je to těžší, někdy lehčí, ale navzájem se podporujeme," směje se Horská ke spolupráci s Gemovem v rozhovoru pro ČT sport. "Výsledky za nás mluví dostatečně jasně," přidává.

"Poté, co jsem s paní trenérkou začal trénovat, poměrně jsem vyletěl, což mluví za vše," doplňuje Gemov, který si přeje v Kataru zaplavat co nejlépe, ideálně i s osobními či republikovými rekordy.

"Cíle moc neventilujeme, abychom na sebe, nevytvářeli až tak moc velký tlak," vysvětluje Horská, která se připravovala v Thajsku. "Bylo to strašně hezké středisko, nic tam nechybělo a měli jsme výhodu, že tam s námi skoro nikdo nebyl," přiznává.

Těší ji, že je fit a starší zdravotní problémy jsou zažehnány. "My jsme byli na Tenerife už potřetí, takže nás tam nic nepřekvapilo. Dvakrát denně trénink, k tomu posilovna, bylo to podobné, jen destinace byla jiná," připojuje Gemov.

Seemanová by na světovém šampionátu měla útočit na finálové účasti. Horská s Gemovem potom na semifinále a ve hře budou také limity pro olympijskou účast v Paříži.

Hlavní je si při prvním startu osahat bazén a vyzkoušet, jaká je voda. "Byla bych strašně ráda, kdyby se mi povedlo to zaplavat už teď, ale mám na to ještě další čtyři měsíce, kdy to mohu splnit," uvádí Horská. "Je tam dostatečný prostor zaplavat to v průběhu sezony," ví Gemov.

V české výpravě bude celkem sedm bazénových plavců, chybět bude zraněná znakařka Simona Kubová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články