Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kozubek před plaveckým MS věří, že má formu na vrcholu. Jelínková jede sbírat zkušenosti

Plavecký světový šampionát v Dauhá startuje už 2. února. Do nominace se dostaly i dvě nadějné skokanky do vody – Tereza Jelínková a Ivana Medková. Mezi dálkovými plavci se do týmu vrací účastník olympiády v Tokiu Matěj Kozubek. Očekávání a formu před mistrovstvím světa poodhalili v rozhovoru pro Sportovní zprávy.

Matěj Kozubek
zdroj: PR autor: Český svaz plaveckých sportů/Ivo Stejskal

Na plavecké MS bývají fanoušci zvyklí v letních měsících, letos je tomu ale jinak. V červenci a srpnu budou plavci závodit na olympijských hrách v Paříži, v dějišti šampionátu v Kataru navíc později nebudou tak vlídné klimatické podmínky.

Na mistrovství by mělo startovat přes dva tisíce plavců a Češi budou mít zastoupení ve všech sportech. O úspěch se pokusí například medailistky z nedávného evropského šampionátu v krátkém bazénu Barbora Seemanová a Kristýna Horská.

Čeští reprezentanti ale budou usilovat o úspěch také v dálkovém plavání, součástí výpravy jsou také synchronizovaní plavci a skokani do vody.

Je nám líto, video expirovalo.
Novotná, Jelínková a Kozubek o plaveckém MS v Dauhá

Přímo na místě je sportovní manažerka soutěže Hana Novotná. "Jsem tu jako manažer skoků do vody. Mým úkolem je připravit soutěž po sportovní stránce, aby odpovídala pravidlům, aby bylo vše tak, jak si závodníci představují."

Dojmy ze sportovišť jsou výborné. "Abych řekla pravdu, skokanské zařízení je perfektní, to je hotové, jen se ještě dodělávají koberce a některé detaily brandingu. Ten bazén ale bude hodný světové špičky a kvalifikace na olympijské hry v Paříži," uvedla v rozhovoru pro ČT sport.

Reprezentant v dálkovém plavání Matěj Kozubek doufá, že vše proběhne v pohodě. "Věřím tomu, že jsme v přípravě udělali maximum, a uvidíme, jak závod dopadne. Věřím, že forma roste, jestli není už na momentálně dosaženém vrcholu. Doufám, že až přijde za týden a půl hlavní závod, sedne všechno, jak má."

Podobně je na tom i reprezentantka ve skocích do vody Tereza Jelínková. "Moc se na šampionát těším, je to jedna z největších soutěží, kterých se mohu zúčastnit, takže jsem hodně spokojená. Jedu si tam hlavně pro zážitky a zkušenosti," přiznala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články